Évek óta nem bírtam megszabadulni a felesleges kilóimtól, újítsak ruhatárat?
kb 12 kilótól kellett volna megszabadulnom de az évek alatt csak tartottam nagyrészt a súlyomat 3-4 kg plusz minusz volt rajtam álltalában.
Az az a jojó efektus.
Már kezdek lemondani a szép alakról 3 hónap alatt kb fogytam 2 kilót.
Van valaki aki hasonló cipőben jár?
160 cm magas vagyok nő és 63 kiló sok zsír kevés izom.
az életvitelem annyi hogy kevés húst eszem kevés zöldséget és sok lisztes ételt mert az olcsó.
Jahh és sok cukros ételt!
Amiről nem tudok lemondani 2 nap után olyan hiányom van mint aki a cigerettáról akar leszokni és elvonási tüneteim vannak.
Azt eszem mint a többiek a családban, csak annyi az ő szerencséjük hogy ők nem hízékonyak nem esznek 3 napig és fogynak 2 kilót.
Próbáltam már kevesebbet enni , próbáltam már cukros ételeket nélkülözni de csak 2 hétig bírtam és semmit nem fogytam.
Nem ettem kenyeret sem, semmi eredmény nem látszott.
Én nálam hamar megindul a fogyás de 1-2 hét és egyből stagnálok.
Ha 3 napig zabálok eszek napi 6 alkalommal nagy adagot az már plusz 3 kiló felesleg rajtam, nagyon hízékony vagyok.
És hozzátenném kevés vizet iszok, mert nem vagyok szomjas nem megy hogy vizet igyak, próbáltam kortyolgatni de ha nem a számítógép előtt ülök akkor eszembe se jut.
Úgy konkrétan nem sportolok semmit, a kicsi gyermekemtől nem is engedhetem meg magamnak.
Az itthoni tv előtti tornához nincs türelmem egyedül egyszerűen elbambulok a videón és abbahagyom mert el megy a kedvem tőle.
Olajjal főzünk!
Néha sertés zsírral is de az ritka.
töltött káposztától kezdve nokedli, pörkölt, rántott hús rizs, krumpli mindent eszek, és nagy mennyiségben édességet, 1 kiló szamóca simán lemegy 2 púpos nagy evőkanál porcukorral egy evészetnek.
És nem tudom megállni hogy kevesebbet egyek, imádok nyelni, imádom amikor a torkomon végig megy az étel , szinte nem is rágom meg az ételt úgy megy le.
Lehet hogy inni kéne helyette nem?
Talán pszichés eredete is lehet a dolgoknak?
Nem vagyok szakember, de amit írtál, hogy már-már meg sem rágod az ételt, csak nyeled..ez lehet esetleg egy kényszer cselekvés is.
Mit gondolsz erről?
Kiegyensúlyozott a családi életed, a munkád, illetve Te magad?
Most lehet lepontoznak, de ha annyira nagyon hízékony lennél, akkor nem 63 hanem 123 kiló lennél...
Próbáltad már számolni a kalóriákat? Én nagyon nagyon hasonló cipőben járok mint te. Sok lisztes cucc, mert az az olcsó, a családban mindenki nehéz fizikai munkát végez, kivéve engem...nekik meg se kottyan a nokedli, nekem 100 g is sok...és még sorolhatnám.
Annyi különbség köztünk, hogy én az ízek miatt szeretek enni. Az ízek! Óóóóóó :)))))))))))))))
Nem cigizek, nem piálok, de az ízek, azok a szenvedélyeim :)))))
Szóval a kalóriaszámolás:
Eleinte nehéz volt, de egyre jobban belejövök és mááár 4 kiló lement :DDD Ennyi azelőtt egyetlen fogyókúrával sem jött össze :) Elmondani nem tudom, mekkora löketet adott az a -4 kiló :) Hát még mikor belefértem a kedvenc farmeromba! :))))))))))
Sportnak a séta, lassú vagy normál tempóban. Mást nem tudok végezni sajnos...Ezt kisgyerekkel is lehet, főleg a jó időben :)
Ja és hidd el, nekem nem "csak" 12 kilótól kell megszabadulnom.
www.kaloriabazis.hu próbáld ki :)
Te is tudod, hogy hol hibázol, de nem akarsz rajta változtatni. Erre mit lehet mondani? Nekem úgy tűnik beletörődtél, de legalább őszinte vagy magadhoz. Ha nem akarsz változtatni, cseréld le a ruhatárad, de ha így állsz hozzá ne csodálkozz, ha jövőre megint le kell cserélni 1-2 mérettel nagyobbra.
Szerintem az eddig válaszolók nagyon jókat írtak. Elképzelhető, hogy pszichés alapon eszel ennyit. Tényleg nem vagy hízékony, ha én így táplálkoznék, ahogy Te leírtad már biztos 80-90 kg lennék.
Amit gyors hízásról, fogyásról írsz (2-3 kg) az még nem jojó effektus, csak belek és víz kiürülése. 1-2 kg-t változhat az ember súly akár 1 napon belül is.
Ilyen táplálkozás mellett adj hálát az égnek , hogy csak ennyi kiló vagy... Nem gondolod, hogy kicsit felháborító és provokáló a kérdésed egy olyan oldalon, ahol az emberek megküzdenek és megdolgoznak azért, hogy csinosak legyenek???Te meg jössz itt, hogy liszteset meg édeset eszel, mert ha nem akkor hiányzik? Képzeld, nekünk is hiányzik, mégis kibírjuk...
Csak ne lepődj meg, ha ilyen táplálkozás mellett eléred szépen lassan a 70/80 stb kilót is.
Szerintem se vagy hízékony, ilyen étrend mellett engem átugrani könnyebb lenne, mint megkerülni...
Olcsón is ki lehet hozni egészséges, diétásabb kajákat, keress rá hogy lehet takarékosan kihozni.
A liszt meg a kenyér nekem nem hiányzik, cukorfüggő sem vagyok, hanem "édes"függő, de a stevia nekem tökre jól pótolja, illetve áldom az olyan találmányokat, mint a finom proteinporok, így nincs igényem más nasira.
Amúgy ha nem két hét után adnád fel hanem kibírnád hosszabban is, megszokná a szervezeted a váltást, pont az első hetek a legnyűgösebbek, mindenkinek. Teljesen más ízvilágra is át lehet állni, de nem megy egyik napról a másikra.
Szerintem is pszichés a problémád, előbb rakd rendbe a fejed.
Amiben hasonlítunk, az a sport hiánya, nálam az ami részben pszichés. Nekem nagyon kis korom óta gondok voltak a mozgással (nem túlsúly miatt, hanem mozgáskoordinációs és egyensúlyproblémák miatt), és emiatt nagyon sok megaláztatás ért - nyilvánosan is persze - akárhogy küzdöttem, akármennyire szerettem volna "ügyes" lenni, tesiórákon semmiből se tudtam teljesíteni még a minimumot se, felmentett lettem. Máig nem tudok se futni, se bicajozni, egyszerűen elesek, nincs egyensúlyérzékem, sántítok is, alig van nap, hogy el ne botlanék vagy neki ne mennék a falnak. Nincs semmilyen mozgásforma amihez pozitív élményeim kötődnének, gondolom emiatt van, hogy nálam semmi endorfintermelést nem vált ki semmi mozgás, csak egyre jobban és jobban frusztrál a saját bénaságom, és akárhányszor belekezdek (nyilván egyszerűbb dolgokba), valahogy mindig sikerül lesérülnöm vagy lebetegednem, szerintem már pszichés alapon lehet, vagy tényleg ilyen nyomorék vagyok.
Csak azért írtam le, hogy van, amiben nem vagy egyedül, én a mozgásnál adtam fel. Szerencsére JÓ diétával nem vagyok küllemre löttyedt, de egészséges nem leszek sose.
Szülés után vagyok 9 hónappal, szüléskor 78 kiló voltam, életemben nem voltam még annyi csak akkor a második gyermekkel.
ebből a súlyból a gyermek súlya volt 4 és fél kg a többi víz és amit felszedtem.
Amit pontosan tudok az hogy 2 hónap alatt ment le 4 kg.
Próbáltam én is a kalória bázist de rettentő éhes voltam a megadott kalóriától.
Keveseltem az adagokat.
És sokszor előfordult hogy napokig elfelejtettem vezetni hogy mit ettem.
Nagyon szeretnék vékonyabb lenni, de gyorsabban hízok mint ahogy leadnám.
Szóval amit leadok 1 hónap alatt 2 kilót azt pár nap alatt vissza is szedem.
A fejemben az van néha hogy hiába eszek mintha nem lenne elég tápláló és mást is ennem kell és többet.
Különben csak egész nap szédelgek, nincs erőm, gyakran megszédülök,fáradt, ingerlékeny vagyok.
Megpróbálom újra a kalória bázist több kitartással.
A kalóriaszámlálással nem sokra mész ilyen étrenddel, rengeteg gyors szívódású szénhidrát, kevés tápanyag, így naná, hogy éhes leszel ha faragsz a kalóriákból.
Tápláló, egészséges kajákat egyél és úgy vezesd a kalóriákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!