Kutyabengekéreg? Tapasztalatok? Vagy más megoldás?
Kevesebbet eszem mint amit megszokott a testem és lelassult az anyagcserém. Ez ellen megfelel? nem hashajtónak akarom, hanem arra, hogy minden napi menjek wc-re. Vagy ez inkább salaktalanító? Ill. okoz hasmenést, erősebb hasfájást?
Vagy mondjatok még megoldásokat! (teákat leginkább)
Szerintem orvoshoz megyek :s
Köszi a válaszokat!
Nővérem, és úgy látszik már én is...ugyan ezzel a problémával küszködünk.
Rosszul vagyok az okoskodásoktól, meg a hülye "jótanácsoktól" a táplálkozással kapcsolatosan!
Egyet ne felejtsünk el! Nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk, az emésztésünk, a bélmozgásunk sem ugyanúgy működik. Nővérem, van hogy egy héten egyszer tudott nagy wczni, aztán a biopatikában ajánlották neki a kutyabendekéreg teát, és azóta minden rendben van vele.
Nincs hashajtó hatása a szó klasszikus értelmében, tehát nem olyan radikális, de napi kétszeri székletet biztosít anélkül, hogy kitörne belőled egy kisebb vulkán.
Ma én is úgy ébredtem, hogy irtó rossz az emésztésem, és miután felöltöztem, első dolgom lesz hogy elmenjek a patikába, és megvásároljam ezt a teát.
Sajnos nálunk anyai ágon öröklődik ez a rémes lassú emésztés, és szinte mindegy is már mit eszek....persze a számunkra nehéz ételeket tudatosan kerülöm...de így is nehéz.
Szóval, próbáld ki! Csak ajánlani tudom!
Szia
Én kineziológiával foglalkozom és nagyon mrgtapasztaltam, hogy mind különbözünk és mindenkinek más válik be. Sőt, van, ami egyiknek bejön és a másiknak kifejezetten káros. Ezért fontos figyelni magunkra, tudnunk mi segíti és mi rombolja az egészségünket. A táplálkozás fontos a testünknek, de legalább ennyire fontos a lelki egyensúly is, és az, hogy szelektáljuk a kapott információkat.
Érdemes elmenni orvoshoz, hogy kivizdgáljon és kizárja a betegséget. Sok ember küzd ezzel a problémával (jómagam is sokat küzdöttem), sokan megjárták már a szakorvosokat is, gyomor- és béltükrözésen is jártak, és nem tudták az orvosok kitalálni mi okozza a problémát. Amit javasolni tudtak az az, hogy az egyén tapasztalja ki mi segíti és mi hátráltatja az emésztést, igyon sok folyadékot... olyat is ismerek, aki csak a guttalaxtól tudott ereszteni, különben hetekig semmi... és alig evett gyümölcsökön, zöldségeken kívül mást, a beöntés se segített rajta..
Mindig egyedi, hogy mi áll a háttérben viszont egy biztos, hogy meg kell találni azt a valamit, ami reggel elindítja a székletet. Ez lehet ricinusolaj, petrezselymes citromlé, tea, meleg víz, van, aki megiszik éhgyomorra fél liter vizet és attól minden könnyebb 10-15 perc múlva :)
A fizikai szinten rendszeres és megfelelő táplálkozással, sok folyadèkkal lehet segíteni a folyamatot, a lelki szinten pedig önvizsgálattal és hozzáállással, volt, akinek elmúltak az ilyen problémái, miután észre vette és változtatott azon hozzáállásán, hogy szó szerint rágódott gondolatokon, problémákon, megoldásokon mint egy boci a szénán...
Sok sikert mindenkinek, aki ilyen gondokkal küzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!