Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Szeretném kiíratni a Reductilt...

Szeretném kiíratni a Reductilt, de az én orvosom nem túl jó indulatú és nem írta ki. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Tudom mik a mellékhatásai, mert az interneten elolvastam a betegtájékoztatót és, hogy komolyan figyelni kell a szervezetet a szedése közben. Kicsit félek is tőle. A patikában kérdeztem, de nem adják ki. Csak egy kis segítség kellene, hogy kevesebbet egyek, mert próbáltam diétázni is. Olyan ételeket ettem amire dietetikus is azt mondta használni fog az az étrend, de az a baj, hogy 1 hónap után sem fogytam, mert nem ettem kevesebbet azokból a diétás ételekből sem és a gyomrom ugyanúgy kitágulva maradt. Próbáltam tornázni is, de nem tudom tartani a rendszeres mozgást, mert pici gyerekem van és minden időmet lefoglalja. Ha sikerülne leadnom pár kilót a Reductillal, akkor már utána könnyebb lenne tovább folytatni nélküle is a diétát és akkor már az a kevés mozgás is elég lenne megtartani az ideális testsúlyt. Tudom, hogy gyógyszer nélkül is tudom folytatni, mert már korábban fogytam le tornával és diétával csak akkor nem volt még gyermekem és volt több időm magammal foglalkozni. Kérem segítsen valaki
2009. jún. 7. 22:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Úgy érzem neked mentális problémáid vannak, és ezt most nem kell félreérteni, egyszerűen a fejedbe vetted hogy márpedig gyógyszer nélkül te nem tudsz fogyni. A reductil semmit nem csinál, csak a fejedben átállít egy kapcsolót, kevésbé leszel éhes. Cserébe nagyon terheli a szervezetet, csak súlyosan elhízott embereknek írják fel mint végső megoldás a halál előtt. Az éhségérzet csökkentését tudatos technikákkal te is meg tudod tenni. Tervezd meg a diétádat, ha kell egy hétre előre! Oszd el az étkezésed 6-8 felé! Ha lekötöd a figyelmedet valami mással, akkor nem leszel éhes. Hidd el, csak a kezdet nehéz. A gyógyszer pedig nem megoldás. Fejben dől el!
2009. jún. 7. 22:55
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Már végső megoldásként jutottam idáig, ahogy írtam próbáltam diétázni 1 hónapig, de nem ettem kevesebbet, mert nem tudom megállni. Aki nem volt még ilyen helyzetben az nem tudja egy ilyen ember problémáját átélni és így persze könnyű mondani, hogy mit kellene csinálni.

Én is tudom mit kellene, de segítség nélkül úgy látszik nem megy. Korábban úgy indultam neki, hogy lefogyok ahogy régen, de miután nem sikerült, mert akadályokba ütköztem így erre gondoltam ezzel a gyógyszerrel sikerülhet elindulni a fogyásban és utána, ha látom, hogy van eredménye már van önbizalmam van ami ösztönöz, hogy folytassam gyógyszer nélkül is. Sajnos nem vagyok tökéletes ember, irigylem azokat akiknek van akaraterejük minden mértékben. De sokan ezt nem értik, meg, hogy vannak emberek akik nem tökéletesek és bizonyos dolgokban segítségre szorulnak.

Egy alkoholistának is hiába mondja az ember, hogy szokjon le és legyen akaratereje. Az egy betegség. Van akinek meg az a betegsége, hogy eszik. Én most önhibámon kívül híztam meg. A terhesség és szoptatás alatt nem akartam megvonni semmit a babámtól. Megettem ami jólesett a terhesség alatt és a szoptatás alatt pedig ettem ittam ami jól esett, hogy rendesen legyen tejtermelődésem.

Remélem nem nehéz megérteni.

2009. jún. 8. 07:31
 3/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én nagyon szorítok neked, de: akinek nem "kell" , mert vékony,vagy normál testalkatú annak nem hiszem, hogy felírják. Akinek pedig kell, az ugye nem mond le róla. Nem tudom, mennyire nagy a túlsúlyod. Nekem 12 kg volt, és hasonlóan gondoltam, mint te: nem tudok lefogyni, mert imádok enni. De vannak olyan fogyókúrák, ahol elég sokat lehet enni. Illetve az életmódváltás. Nekem 51-53 kg-osan (165 cm) inkább már vékony az alkatom, viszont rengeteget eszek.
2009. jún. 8. 07:45
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
Írd le, hogy egy tipikus napodon mikor, mit eszel. Részletesen lehetőleg. Hátha rájövünk, hol a hiba. Az orvos nem véletlenül vagy kiszúrásból nem írta fel a gyógyszert. Valamint jó lenne végre egy testmagasság / testsúly / éltekor adatot is kapni.
2009. jún. 8. 08:00
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

1 hónap után feladtad? Gyenge vagy... Tényleg fejben dől el. Ha évekig próbálkoznál, na akkor mondhatnád, hogy nem megy, de 1 hónap? Ne viccelj.

Igenis bírd rá magad, és ne gyógyszerrel, az orvosodnak meg igaza van. Figyelj, anyukám 1 év alatt fogyott le 30 kilót a 96-ból, de ehhez az is kellett, hogy nagyon megszenvedje, hogy márpedig most tényleg nem annyit eszik, amennyit korábban, és neki sikerült, mert NEM AKART GYÓGYSZERT SZEDNI. Ne mérgezd magad.

2009. jún. 8. 12:21
 6/16 anonim ***** válasza:
59%

Lenne mindennap 1 ora amikor valakire ratudnad bizni a gyerekedet? Mert abban az 1 oraban mindennap el kellene menned futnod es biciklizni! Akar felvaltva is csinalhatod, egyik nap futas, masik nap bico.

Tudom hogy most talan 2 percig sem tudsz futni, de eloszor elkezded gyorsabb tempoju setaval, es fokozatosan hozzaszoksz.

A lenyeg a rendszeressegben van.

Igyal rengeteg csapvizet, asvanyvizet es teakat, ezektol teltsegerzeted lesz, es nem kivansz annyit enni.

Valakitol a csaladodban kerjel segitseget, hogy vigyazzanak a gyerekedre, mert mozognod kell, az egeszsegedrol van szo!

Szerintem ez a gyogyszer azert nem jo otlet, mert beveszed, es ugyanugy eszel-iszol mint eddig. Az, hogy bevetted a gyogyszert megnyugtat, es azt hiszed, hogy az elegendo hogy lefogyjal.

2009. jún. 8. 14:30
 7/16 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! A kérdés eredetileg nem ez volt, de az oldal üzemeltetői átírták, így már nem aktuális.

Egyébként kiváncsi lennék arra, hogy aki válaszol ebben a témában az az illető miért válaszol? Talán,mert saját maga is fogyókúrával küszködik vagy küszködött? Egyébként nem ez a meglátásom, mert néhányan sértő módon válaszolnak és a kérdésükkel nem segítenek, hanem kioktatnak és szerintem csak itt vezetik le a feszültségüket ezen az oldalon és még ráadásul nem is a kérdésre válaszolnak. Talán unalmukban írogatnak ide?

2009. jún. 8. 21:24
 8/16 A kérdező kommentje:

Aki segítség képen írt ide, annak köszönöm a válaszát.

Aki szerint gyenge vagyok, annak köszönöm szépen a sértegetését. Remélem ő tökéletes mindenben.

2009. jún. 8. 21:32
 9/16 anonim válasza:
86%
Nekem is segítségre volt szükségem, mert a terhesség és szoptatás alatt sokat híztam, a végére 15 kg maradt rajtam. Ez a hirtelen felugrott súlyfelesleg annyira megviselte a térdemet (amit egy korábbi baleset miatt műtöttek), hogy szinte már sétálni sem tudtam. Megpróbáltam diétázni, de mozgás nélkül semmire sem mentem és nagyon el voltam keseredve. Egy hónap próbálkozás után a háziorvoshoz fordultam, aki egyből megértette a problémámat. A Reductil helyett a Lindaxa nevű gyógyszert írta fel, ami ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, de valamivel olcsóbb. (A 15mg-os 30db-os 5520.-) Szintén féltem a mellékhatásoktól, vagy egy hónapig hordoztam magammal a receptet mire kiváltottam (részben az ára miatt is :-))) Aztán belevágtam. 2 napja kezdtem el a második dobozzal. Az elsővel 6 kilót fogytam. A mellékhatások, gondolom mindenkinél különböző mértékben jelentkeznek. Nálam a székrekedés okozott problémát a terhesség alatt szerzett aranyér miatt, de ezt hamar megoldottam: minden reggel egy kis doboz natúr joghurtba 2 ek. búzakorpát és 1 ek. HÁZI !!! szilvalekvárt keverek. Azóta ezzel nincs gond. A többi mellékhatás enyhén jelentkezett. Amitől a legjobban féltem az a fejfájás volt, az egyáltalán nincs. (Az elhízásnak sokkal több mellékhatása van.)Viszont nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent -6 kiló. Egyre többet tudok gyalogolni, nem fáj annyira a térdem, hetente 2x tornázom és ma a biciklit is előszedtem. Így talán ennél a két doboznál többet nem is kell beszednem. Nem tudom az orvos miért nem írja fel valakinek, biztos van valami magyarázata, de én nyugodtabb vagyok, hogy orvosi felügyelet alatt fogyhatok. Nekem bevált.
2009. jún. 8. 23:36
 10/16 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, ne haragudj, de leírtam anyukám történetét, ő igenis megszenvedett vele, de végigcsinálta és nem adta fel, ha te egy hónap alatt feladod, akkor gyenge vagy. Nem én vagyok tökéletes, anyukám viszont példaértékű dolgot vitt véghez és ezzel másoknak is erőt adott, hogy nem szabad és nem is muszáj a gyógyszerekre hagyatkozni, ha van akaratereje valakinek, végig tudja csinálni, csak tényleg komolyan csinálni kell.

Nem sértegetésként írtam, amit írtam, gondolkodj el rajta, a gyógyszer nem megoldás.

2009. jún. 8. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!