Miért van azt, hogy azt mondja mindenki csoki helyett ink gyümölcs? (lenT)
De a gyümölcscukor másképp hasznosul, mint a csokiban lévő finomított - az már annyira távol van a természetes kajától, hogy a szervezet kevésbé tudja, hogy mihez kezdjen vele, sokáig bontja le - ergo, nem alakul idejében energiává, nagy része lerakódik zsír formájában. A gyümölcscukor egyrészt nem olyan sok, mint amennyi fehér cukor van a csokiban - másrészt pikkpakk átalakul energiává, ami nem hagy nyomot a testeden.
A gyümölcsben rostok vannak - a csokiban nincs, szóval kicsit se segíti az emésztést.
A csokiban nem csak cukor van, de zsír is - és állítólag a zsír-cukor kombó a legrosszabb a szervezetnek, megterheli, és még rosszabbul működik tőle - a zsírtól meg már önmagában is hízol, ha pluszban viszed be.
Ne, segítettem?;)
* na megnéztem 100 g szőlőben 78kcal, és 18,1 szénhidrát van a többi annyira kevés hogy leírni se érdemes
Banán 105kcal és 24,2 szénhidrát, én most zabálom a szőlőt, fogyókúra alatt
Valaki nem tudja hogy 100 g szőlő az mennyi? nem akarom a szemeket lefejteni, kb 1 fürt? valaki írja már meg
utolsó!
Tanuljál meg olvasni már megírtam: nem akarom a szemeket lefejteni, mi nem világos ebben?
A fürtöt már csak nem eszem meg:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!