Hogy tudnék nyárra lefogyni?
Szeretnék lefogyni, 18éves lány vagyok, 82kg, igazából mindenki így szeret,így fogadott el,de én nem vagyok elégedett magammal.
A kitűzött cél az,hogy nyárra egy 65 kg legyek,szerintem az optimális. Szerintetek hogy érhetnél el azt a súlyt?
Mi az a módszer, amivel 15-20kg lemegy? Valami gyógyszer?
Hiába álltam neki fogyózni többször,soha nem sikerült, lement 3hónap alatt 3kiló, és feladtam. Nem jellemző,hogy sokat ennék,eszek reggelire 2szendvicset, ebédet rendesen, van,hogy a vacsora kimarad, vagy szintén 2szendvics.
Nem tudok mást mondani, mint a közhelyeket. Be kell tartani a rendszeres napi étkezéseket. A legjobb az lenne, ha úgy étkeznél napjában 3*, hogy mindig kb. ugyan akkor.. Aztán nem ártana mozogni szintén rendszeresen.
Az, hogy tablettákkal vagy étrendekkel próbálkozol lefogyni butaság. Egyrészt, mert azokat a fogyis étrendeket nagyon nehéz betartani és szerintem nem is egészségesek. A tabletta pedig nem hosszú távú megoldás!
Aztán. Nem akarlak elkeseríteni, de ekkora súlyt képtelenség szinte leadni ilyen kevés idő alatt.. Ehhez rengeteg mozgásra és akaratra lenne szükség és ezt szinte lehetetlen kivitelezni úgy, hogy az ember még rendszeresen reggelente iskolába mászkál.
Aztán. Hiába adnál le különféle módszerekkel x kilót, az elég furcsán menne le rólad. Az is elképzelhető, hogy megereszkedne a hirtelen súlyveszteségtől a bőröd és többet ártana, mint használna.
Ez amit leírtál, hogy naponta 2*2 szendvics illetve egy rendes ebéd teljesen jónak tűnik..
Most leírhatnám még, hogy kerüld a cukros szénhidrát dús dolgokat a különféle gyorséttermi kajákat stb.stb., de ez annyira evidens, hogy mindenki tudja ...
Én még egyszer elmondom, hogy a RENDSZERES mozgáson és a RENDSZERES étkezésen van a hangsúly és ehhez kell még egy jókora kitartás. Ha ezek megvannak nagy baj nem lehet és idővel meg is lesz az eredménye!
az a baj, hogy keveset eszel, és akkor is rosszat.
reggeli: szendvics helyett inkább zabpehely, natúr joghurttal (vagy legalább teljes kiőrlésű kenyérből legyen a szendvics).
10órai: pufirizs, valami amit be tudsz kapni a suliban, pl 1 gyümi ha kívánod
ebéd: mehet az, ami eddig, de ne legyen zsíros, panírozott, cukros (tehát főleg sovány hús grillezve v roston, fűszeresen, mellé barnarizs, v főtt krumpli, ha tészta akkor durum), ebből egy kistányért pakolj meg
uzsi: ez se maradhat ki, legyen ez kefir, v túró, v főtt tojás zöldséggel
vacsi: hasonló mint uzsira, vagy lehet akár hal, párolt zöldséggel, rántotta olaj nélkül, sok sok zöldség.
napi 2-3 liter folyadék, lehet tea is, ha nem cukrozod. a zöldtea fogyi idején nagyon jó :)
mozgás: heti 4-5 aerob edzés (kocogás, úszás, tánc, bicikli...) legalább 40 percig. ha nincs ennyi időd/kedved, próbáld ki az intervall edzést (google), azt elég minden másnap csinálni, és 40 perc helyett 20-25 is megteszi. (tehát relatíve sokkal hatékonyabb, mint az aerob)
"Nem akarlak elkeseríteni, de ekkora súlyt képtelenség szinte leadni ilyen kevés idő alatt.. "
Ezt meg kell cáfolnom!!! Én anno vagy 3 éve végig küszködtem egy "nagy fogyást". Három hónapot adtam magamnak, a cél az volt hogy 102kg- ról lefogyjak 80 ra. És sikerült, oly annyira hogy 80-nál nem álltam meg hanem 72kg-ra sikerült lefogynom. Három hónap alatt 30 kg-ot adtam le. Ez mindennapos sportolással és az akkori háziorvosom által összeállított étrenddel sikerült.
Bár a harmadik hónap végére nagyon legyengültem...
szóval te is elérheted a célod....mindenképpen.
Jah és gyógyszereket + a "fogyi" tablettákat felejtsd el.
sok sikert!!!!!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A torna nekem csak maximum biciklizéssel valósulhat meg,ugyanis kézilabdás pályafutásom ott ért véget, hogy eltört a lábam 16évesen, és már egy kis futás után is irtózatosan fáj,nem rendes törés volt,hanem csontról törött le egy darab.
Figyelni fogok az étkezésemre, és egy lábat nem eröltető tornát keresek! Jövőhét hétfőn kezdem az egészet!
Köszönöm a segítséget, válaszokat várok továbbra is!
Kedves 14:52-es hozzászóló.
Lehet nevetni fogsz, de én akkoriban voltam rákattanva a Rocky filmekre.
Tehát beiratkoztam ökölvívó edzésekre, heti háromszor edzettem a klubban a másik négy napot pedig itthon.
A gyakorlatok pedig az alapgyakorlatok voltak: fekvőtámasz,futás,ugrálókötelezés,felülés,zsákolás.
Meg még olyan gyakorlatok amiket a filmből lestem el.
A lényeg az hogy a hét minden napján edzettem és szinte izomkibukásig, 2-3 órákat.
Közben csináltam a diétát, és hát végülis így sikerült ez a fogyás.
De sokan mondták hogy három hónap alatt sok volt a 30 kg, ezért is lehetett hogy a szervezetem nagyon legyengült a végére.
Jah és amit még mindenképpen szeretnék megosztani, az az hogy a fogyókúra után nem csak jobban éreztem magam a bőrömben és százszor fittebb voltam, hanem normalizálódott a vérnyomásom és az állandó gyomorproblémáim is megszűntek.
Szóval mindenkinek kívánom hogy sikerüljön elérnie a céljait mert tényleg jó dolog. :)
Jah ha kell valakinek a régi diétás étrendem küldjön nyugodtan e-mailt szívesen elküldöm bárkinek :)
Nekm csak a spinning vált be :)
Csak ajánlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!