Az L-karnitint alapvetően fehérjével és szénhidráttal ajánlott bevenni (ezért javasolják étkezésekkor, nem csak úgy magában). Ha szőrszálat akarunk hasogatni, a tablettákban, kapszulákban is van némi szénhidrát, de nem attól fogsz hízni. Pláne, hogy a szénhidrát alapvetően nem ellenség, csak nem kontrollálatlanul kell fogyasztani. A rost pedig 100%-ban szénhidrát, csak számunkra emészthetetlen.
Azt, hogy edzőtermekben miket tolnak a vízbe kérésre, nem tudom, nem dolgoztam ilyen helyen, és nem is fogyasztottam onnan. Olyan termékeket veszek, amiknek az összetételét el tudom olvasni. Szerintem az izotóniás italra gondolhatsz egyébként, annak pedig alapvető eleme a gyors felszívódású szénhidrát. Nem is fogyásra, szálkásításra van.
Nekem a BCAA pl nem segített, ellenben puffasztott sajnos. A koffein meg... ha tehetném abban fürdenék :D :D Csak az uzóbbi időben nagyon rövidek a mélyalvásaim, ezért leszokóban vagyok. Igazából ezek a mindenféle pluszok nagyon szervezetfüggők, plusz valódi hatásuk csak akkor van, ha aktívan sportolsz. Ha csak szimplán fogyni akar az ember egy normál, csinos testalkatra, akkor feleslegesek. Nem tesznek annyit hozzá tapasztalataim szerint.
Nem az izotóniásokra gondoltam, hanem konkrétan talán sparban is kapni ilyen l-karnitin italt, általában fehér dobozuk van és neon lilával vagy zölddel van rájuk írva hogy karnitin, másik arginin vagy egyebek.
Jaja vágom az izotóniás mire való kb, de egyébként ettől függetlenül megválaszoltad a karnitines kérdésem kb, szóval hogy kell mellé szénhidrát is.
Jaja utsó végében is igazad van, én aktívan tolom egyébként, úgy kérdeztem, de a kérdező kérdéséhez mérten jó, hogy kiegészítetted :)
"...8 órás időintervallumban eszünk csak, majd 16 órán át egyáltalán nem viszünk be táplálékot." Egyszer!
Másodszor: ha férfi vagy átlagban 2000 kcal a napi bevitel normál esetben. Ha fogyni akarsz, akkor ezt csökkentsd. 1600-ig lemehetsz. 1800 + testmozgás, h ki is nézz valahogy. Hogy érezd miről van szó 200 kcal kb. 2 tojás. ;)
Ha nő vagy, akkor 1800 kcal a normál, ha jól emlékszem.
Látod egyszerű ez! Elméletben!
A valódi gond a tudatalattiban elraktározott program. A szabotőr!
- Sok-sok mozgás,
- kevesebb - rostgazdag - étel.
A többi=Kamu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!