Hogyan fogyhatnék?
Hany kg vagy?Magasság?Mennyit szeretnél fogyni?Életkor? Nő vagy férfi?
Fogyás 70%-ban az etkezesen múlik, 30%-ban mozgas.
Cukor, cukros üdítők, édessegek, csipsz, alkohol kizarasa.
Kenyer, teszta,olajos magvak,gyümölcs mértékkel fogyasztható.
Amit ehetsz:húsok,zöldsegek,sovány túró, sovány sajtok, rizs, néha főtt burgonya, zab,natúr joghurt.
3 étkezes naponta, semmi nasi "csak harapok valamit" sem. Oda kell figyelni a tested jelzeseire,akkor enni mikor tenyleg éhes vagy es akkor abbahagyni az evest mikor mar nem vagy éhes,de még nem vagy jollakva.
Folyadekbevitel 10 kg×1L. Szoval, ha te 90 kg vagy 3 L viz naponta,ha edzel 1 órat+1L. Etkezes előtt nagy pohar vizet erdemes inni, igy hamarabb erezni teltsegerzetet.
Mozgas szempontjabol aerob jellegű mozgast erdemes csinalni pl. gyors séta, hetente 3-4-szer 40-60 perc. Ha eddig meg nem mozogtál semmit, eleinte eleg 10-15 perc, kesőbb birni fogsz többet.
Ajanlott heti fogyas 0.5-1 kg. Első hetekben lemehet több is, ilyenkor tavozik a visszatartott viz. Tovabbiakban erdemes figyelni,hogy ne menjen le tobb kg, mert ennek nagy resze izom lesz és akkor jon a jojo efektus. Ha meg valami kerdesed lenne nyugodtan irj privatba
Szia!
Az elsô nagyon jól írta, de hozzátennék pár dolgot.
Tavaly életmódot váltottam, 166cm vagyok és 66kg voltam és 58kg akartam lenni, most 57kg vagyok. 18/L
1., Valószínüleg neked is évek alatt jöttek fel a plusz kilók, szóval ne siettesd a dolgot. Én a 8kg-ot 4 hónap alatt fogytam le, hihetetlen szigorú étrenddel valamint napi 1,5 órás kemény edzéssel.
2., Számold a kalóriákat, nem bonyolult. Neten rengeteg kalória szükségletet meghatározó oldal van. De 1000kcal alá sose menj mert akkor csak az izmodból fogsz veszíteni.
3., Szerintem rízs helyett válasz bulgurt vagy kuszkuszt.
4., 2-3 naponta legyen 1 valami bünözésed, de amivel én még a mai napig küzdök az az, hogy ha valami becsúszik amit nem kellet volna megenni, akkor teljes csaló NAPOT tartok, ami a lehetô legrosszabb.
5., Youtube-on, Instagram-on sok életmóddal foglalkozó csatorna van, nekem sokat segítet. (praktikák,receptek)
Pl.: youtube: Gökler Kriszti, Valentin Torma, Palkó Noémi
Sok sikert, kívánom, hogy érd el a célodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!