Hogyan tovább? El vagyok keseredve
Most egy kis panaszkodás, hiszti és egyben segítségkérés következik egyben... :-D Akinek az ilyenre gyenge az idegzete, az kérem, tekerjen tovább.
Ma kiborultam. Elsírtam magam a tükör előtt és nem tudom merre tovább és hogyan.
Szeptemberben az esküvőnk, itt van a nyakamon és abszolút nem vagyok elégedett magammal. Februárban már meg lett a ruha, amiből még 10 cm-t is be kell venni majd. Az étkezésem hol jobb, hol rosszabb. Néha megy az odafigyelés, néha nem. Husis testalkatom van. Se nem vékony, se nem kövér. Edzenem kéne rá és máris jobb lenne, de 1. h utálok izzadni (most ezzel tudom, hogy számos embert magamra haragítok és én is tudom, h pedig a mozgás ezzel jár stb. de ez az igazság), 2. van hogy a munka után már hulla fáradt vagyok (Tudom, tudom a legfőbb baj a lustaság és enélkül nem lesz eredmény...), 3. a kaja nem mindig jön össze. Van, h nem tudok nemet mondani és addig eszem a finom falatokat míg lelkiismeret furdalásom nem lesz és megbánom, jobbik esetben nem vagyok utána rosszul.
Szóval amint láthatjátok, tisztában vagyok ezzel, hogy hol a hiba és hogy ezen változtatni kéne. A kérdés: HOGYAN? Mivel tudnám magamat motiválni? Igen, a gyönyörű ruhámnak annak kellene lennie, egy motivációnak, de valahogy nem használ... Próbáltam mindenféle fogyókúrát vagy életmód változtatást: a paleodiétától kezdve, a szétválasztó diétán át a kalória számolásáig... Sajnos nem tudok mindig számolni, hogy miből mennyit.
Nyugodtan jöhet a szidás, a lemondás. Elviselem. Lehet ez kell majd nekem. Viszont emellett valahogy próbáljátok magatokat a bőrömbe képzelni és megköszönném a segítségeket.
3. Köszönöm. Ez igaz, nagyon is. A gyenge napjaidon - mert biztosan vannak ilyen napok - mivel nyomod fel az akaratodat?
Köszönöm a segítségedet!
Ahogy elolvastam olyan volt mintha a két évvel ezelőtti önmagam hallanám, bár én nem fogyni szerettem volna elsősorban hanem az alakformálás motivált. Világéletemben gyűlöltem minden mozgásformát, utáltam izzadni és mozogni. Valahogy mégis elkezdtem futni. Utáltam minden pillanatát, volt, hogy többet sétáltam mint futottam, de legalább próbálkoztam. Ha sokáig nem volt motivációm, besétáltam egy sportboltba és vettem valamit ami megtetszett és jól állt, akár egy futónadrágot vagy felsőt és úgy voltam vele ha már megvettem akkor igen is hordani fogom. Szóval kénytelen voltam elmenni futni hogy viselhessem. Tudom, hülyeség de engem ez motivált. És valahogy ezzel a mentalitással eljutottam oda, hogy imádom a sportot és nincs nap hogy ne mozogjak valamit.
Elkezdeni nehéz, de amíg nem akarod igazán elkezdeni, addig lesz mindig kifogás. Ahogy mindenkinek mindig mindenre lehetne kifogást találni, de ha valaki valamit akar feláll és megcsinálja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!