Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » El vagyok keseredve. Nem...

El vagyok keseredve. Nem sikerül tovább fogynom. Történt mással is ilyen?

Figyelt kérdés

Június közepén kezdtem el fogyókúrázni, azaz majdnem 2 hónapja. Kb 70 kilóról indultam (164 cm vagyok). Most 63kg vagyok, de ebből az egész az első hónapban ment le! Kb három hete már semmi :(((

Nem eszetlenül, koplalással fogytam, hanem elkezdtem magamnak főzni szemét kaják helyett, elhagytam a kenyeret, krumplit, tésztát. Ebédre köretek közül zöldséget vagy rizst szoktam enni, pl a szusi az egyik kedvencem. Este csak fehérje (halkonzerv, sovány pulykasonka stb), később répa vagy alma ha éhes vagyok. Az ivásra is odafigyelek: víz, minél több... Persze néha becsúszik nasi (nem csipsz, hanem pl kesudió, müzliszelet, zabpelyhes keksz, ha nem nassolnék meg is halnék) Ez ég és föld a korábbi étrendemhez képest amikor halomra ettem a mekis kaját, szendvicseket, pizzát, csokit, csipszet stb. Ezeket ma már nem is kívánom...

Na de miért nem fogyok tovább? Valamit elrontottam? Van még mit leadni, pár éve stabil 54-55 kg volt a súlyom, vékony csontozatú vagyok, és nagyon meglátszik rajtam a felesleg... Amúgy sportolok is amennyit lehet, sajnos napi 11 órát dolgozok amiből 2 óra fizikai jellegű és nem mindig van már energiám elmenni futni, konditerembe..

Vagy csak legyek türelmesebb? Valaki öntsön belém lelket, olyan rossz hogy nem fogyok... Koplalni nem akarok, két hét után eszméletlen depresszió jönne rám.. próbáltam.És vissza is jött mindig több mint a leadott mennyiség.. 23/N

2010. aug. 5. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Elsőnek nyugodj meg. A javaslatom, hogy tarts egy napot amikor rendesen eszel csokit meg mindent amit megkívánsz ekkor pihenj a sporttal terén is. Majd ismét folytasd teljes erőbedobással hidd el jót fog tenni.
2010. aug. 5. 17:09
 2/9 anonim ***** válasza:
tartsd csak az étrendet. a fogyás lassul, mert már nicns rajtad annyi felesleg. hétvégén mozogj többet és kész.
2010. aug. 5. 17:23
 3/9 anonim válasza:

Nem a kaja menyisége a lényeg hanem a minőség.

Olyat egyél amiben kevés a szénhidrát, egyél sok gyümölcsöt.

A rizs pl tele van szénhidráttal, az nem jó.

A legjobb módszer hogy beszélsz egy dietetikussal aki tud nekem megfelelő étrendet összeállítani.

2010. aug. 5. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
A rizs nem jó? hol élsz te ember! Az egyik legjobb tiszta szénhidrát forrás. 70%-a szénhidrát... 10 dkg egy ebédre egyáltalán nem eget rengető mennyiség... Gyümölcsöt is nyugodtan eheti, ha kedve tartja... narancs, grapefruit, mandarin...csak a banánt kéne hanyagolni... Zöldség és minél tisztább fehérje kell neked... DE! Mindenek előtt tarts 2-3 napot amikor 2-3, de akár 4x annyi szénhidrátot viszel be a szervezetedbe... ez kicsit megindítja az anyagcseréd... és utána folytathatod a diétát... én Február óta csinálom... -17kg az eredménye, de az utóbbi 2 hétben nyaralás és családi összejövetelek alkalmával én is elengedtem magam. Majd visszafogom magam...
2010. aug. 5. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ill. még annyi,hogy az utóbbi 1-1,5 hónapban én sem fogytam szóval nem kell elkeseredni... a 3. hét után jöttek a nyaralások... úgyhogy mikor visszaállok elvileg minden rendesen fog menni.
2010. aug. 5. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális, ez így működik. Van egy kis szünet. A szervezeted átállt a csökkent bevitelre. De mostmár akár abba is hagyhatod a fogyókúrát, ennél nem kell lejjebb menni, ha aránytalan szenvedéssel jár, ez a súly se esztétikailag, se egészségileg nem káros. Innentől már mehet csak az odafigyelés és a testedzés.
2010. aug. 5. 18:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Ah, annyira megertelek! En is ebben a helyzetben vagyok, az utolso 5 kg leadasa a legnehezebb. 10 kg mar nalam is lement(10 honap alatt) de junius ota semmi. Legyel türelmes te is, ha van meg felesleg rajtad, akkor az idovel lemegy. A tartos fogyas a lenyeg, nem a gyors eredmeny.

De azert, ha neked bevalik valami, akkor ird meg, oke?(:

2010. aug. 5. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:

én is 10kg-t fogytam fél év alatt. volt 2 hónap, amikor viszont csak 1kg ment le. ajánlom egyébként, hogy méregesd magad centikbe, minthogy a mérlegen. ha sportolsz mellette, vagy mozogsz valamit, akkor az is lehet, hogy izmosabb lettél.

de nem kell elkeseredni, mivel nincs rajtad alapból olyan nagy súlyfelesleg, így lassabban is megy a fogyás. velem is ugyanez van.

a nassolás meg néha belefér. ha azt is megvonod magadtól, még kevesebb erőd lesz ahhoz, hogy folytasd a fogyókúrát. heti 1-2x-ri nassolástól meg nem fogsz visszahízni, csak ne legyen mindennapos. :) (bár lehet az is, ha lemozgod, de ugye nem a legegészségesebb...)

2010. aug. 5. 20:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a sok hasznos választ! Aranyosak vagytok. :) Drukkolok nagyon azoknak akik hasonló cipőben járnak, már csak azért sem adjuk fel igaz? ;) Ez a fajta 'diéta' legalább tartható, nem úgy mint az éhezés...
2010. aug. 5. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!