Hogy csökkentsem a bevitt kalóriákat, ha már ígyis nagyon kevés?
68 kiló voltam, akkor 1000-re csökkentettem a kalóriákat.
Aztán 63 lettem, lecsökkentettem 800-ra akkor 60 lettem, de most már ha lecsökkentem 600-ra, nem is tudok szinte jóllakni soha. még 5 kilótól szeretnék megszabadulni, akkor lennék 55 kiló.
Ha naponta háromszor egy órára elmennék kutyasétáltatásra, az hatásos lenne? és maradna 800 kalória bevitel/nap.
Sajnos nagyon el kell keserítselek. 800-1000 kalória tartósan csak arra elég, hogy éppen ne halj éhen, viszont nagyon egészségtelen, éhezteted magad. (Akkor is, ha tegyük fel éppen nem vagy éhes.) Ha nem akarsz beteg lenni, mindenképp emelned kell a kalóriát. Egy felnőtt nőnek ülő munkával kb. 2000 kalóriára van szüksége, ha ennél kevesebbet eszik, fogy, de lassan. Te most kevesebb mint felét eszed az ajánlottnak.
Viszont a szervezeted már éhezik, ezért ha beviszel 1000-1200 kalóriát, ami még mindig borzasztóan kevés, egészségtelen és éhezésnek számít, azonnal hízni fogsz, mert a szervezeted tartalékol a következő éhezős időszakra.
Sajnálom, de ez van, ezt nagyon elrontottad. Keress rá a jojó effektusra, erről van szó.
Igazából nem tudok mit tanácsolni most már, az elejétől kellett volna másképp csinálni. Próbálj meg egy dietetikustól tanácsot kérni, mi van ilyenkor, ne amatőrök hülyeségeit kövesd.
Minél előbb változtatsz, annál jobb, mert ha tegyük fel, még leadsz kínkeservesen 5 kilót, akkor is ugyanígy fogsz járni, csak még rosszabb állapotba kerül a szervezeted, még többet hízol vissza.
oké, akkor most majd emelem. bér nem tudom hogy fogok így fogyni, de végülis nekem lassú fogyás is kitünő. csak tartós legyen. ezt a 60-at már vagy egy hónapja tartom, akármennyit is eszek, mert néha becsúszik egy jó nagy kiadós ebéd ( pl mikor mamámnál vagyok ) sütik, csokik jégkrémek... :)
és nem híztam vissza semennyit. :)
Az éhező afrikai gyerekeknek tudtommal azért olyan nagy, kiálló a hasuk, mert nem esznek fehérjét. Legalábbis én ezt hallottam. Szóval az egyik tanácsom, hogy egyél több fehérjét. Gondolom, ha ilyen keveset eszel, akkor abban nem sok hús, tejtermék és hüvelyes található. Egyrészt ezen változtass.
A kalóriamennyiséget mindenképpen emeld meg, mert ennek hosszú távon nagyon nem lesz jó vége. Ha nem akarsz visszahízni, akkor csak nagyon lassan, fokozatosan emeld a napi kalóriabeviteled és emellett párhuzamosan emeld a mozgásra szánt időt is.
Kutyasétáltatáson kívül biciklizhetsz is, az is nagyon jó sport.
Ha rendszeresen sportolsz és csak lassan emeled a kalóriamennyiséget, akkor nem hinném, hogy visszahízod majd a leadott kilókat. Max. az elején egy-két kilót, de kiegyensúlyozott táplálkozással és sporttal vissza fog menni és még fogyhatsz is vele.
Persze a plusz kalóriát ne szeméttel vidd be, hanem egészséges kajákkal.
167 centisen kb 55-60 kilónak kéne lenned (ez már egyéni ízlés is, van, akinek a karcsúbb, van akinek meg a bögyösebb lány jön be.)
Neked kb 1500 Kcal-t meg kéne enned. DE!
A kutyást minden nap el kell vinni sétálni, és neked meg legalább 4-szer egy héten el kell menned mozogni.
Ne legyél lusta dög!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!