Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha index segítségével kiszámol...

Ha index segítségével kiszámoltam, hogy az egészséges heti fél kiló fogyáshoz mennyi kalóriára van szükségem, akkor mindegy, hogy miből viszem be?

Figyelt kérdés
Írja ott ugyan, hogy mennyi szénhidrát, fehérje és zsír szükséges, de akkor nem is fog működni ha nem úgy tartom be? Még a kcal-t tudom számolni, viszont ezeket minden nap, hogy miben mennyi található, ezt már nem. Pl ha 1200 kcal a megengedett, akkor ha azt 2 tábla csokiból viszem be, vagy 5 kiló paradicsomból, akkor nem történik semmi?
2010. júl. 6. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:
kalória szempontjából mindegy. egészséged, közérzeted jóllakottságod szempontjából nem. hiába eszel meg 2 tábla csokit egy nap attól még egész nap éhes leszel. ha 5 kg paradicsomot akkor nem leszel éhes. ezenkívül a zöldségekben , gyümikben sok vitamin is van. szerintem teljesen más az ember közérzete ha egészségesebb kajákból viszi be a kalóriát mint mikor édességek, chipsekből.
2010. júl. 6. 16:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem mindegy.

Mert nem csak a kalória számít, hanem az is mit eszel.

Másképp bontja le és raktározza el a szervezet a zsírokat vagy a fehérjéket, attól függetlenül, hogy mennyi a kalóriatartalma.

2010. júl. 8. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!