Cukor vagy édesítőszer? Melyik a károsabb, hízlalóbb?
Édesitő
Ugyan annyi mennyiség 8x annyira emeli a vércukor szintet ha jól emlékszem
Meg műanyag az édesitők nagy része
Mennyi? Mibe? Kinek?
Ha nem vagyok cukorbeteg, akkor nem kell édesítőzni, használhatsz cukrot, csak csökkenteni kell.
Nem tartom egészségesnek, ha valaki ugyanúgy naponta és nagyobb mennyiségben eszik édességeket, sütiket, üdítőket, csak éppen édesítős változatban.
Egyébként a nem természetes édesítők (és az van az üdítőkben például) rákkeltőek. Nem fogyasztanám nagyobb mennyiségben, rendszeresen.
De pl. reggel iszol egy kávét, teát, abban nyugodtan tehetsz cukrot, az annyira kicsi mennyiség, hogy nem attól fogsz hízni.
Együnk édesitőt azvegészséges.
Csak véletlenül van meghatározva az összes mesterséges édesitő napi megengedett bevitele az eu ban és usa ban
# 5
Ezzel szemben a cukrot nyugodtan lehet fogyasztani mérték nélkül, semmilyen káros hatása nincs, ugye?
100 kg cukorrépából kb 5 kg cukor készül.
Mindezzel szemben 100kg szaharin “megtermelése” 4500 HUF.
Akkor lehet ,hogy nem is az egészségről szól az egész hanem a nyereségről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!