Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogadjam el a tényeket, hogy...

Fogadjam el a tényeket, hogy én már csak hízni és hízni fogok? (23/N,163cm,74kg)

Figyelt kérdés
Sziasztok! A tinédzserkorom úgy telt, hogy egyszer zabáltam, máskor koplaltam, így a szervezetem eléggé le lett terhelve, de viszonylag csak kis felesleg volt rajtam. 18 évesen abbahagytak a zabarohamaim, így megtartottam a súlyom. Azonban történt valami 21 éves korom körül. Sportos életmódot folytattam, mert futóversenyekre készültem, és mellette elkezdtem dolgozni, egyetemre jártam ezért a felesleges evések végleg eltűntek, szépen be volt osztva a napom, hogy mikor mit ehetek, nem volt nasika. Azt vettem észre hogy hiába a heti 30-40 km futás és a fegyelmezett evés, a súlyom havonta csak 1kg-al csökkent, mikor régen erre nagyon intenzíven reagált volna a testem, sokkal gyorsabb fogyással. Egy másik betegségem miatt folyamatosan csináltam vérképet és észrevettem, hogy az egyik pajzsmirigy értékem folyamatosan nő, évről évre, de nem érte el a limitet, ezért az orvosok elhajtottak, mikor azt kértem, hogy pajzsmirigy alulműködést nézzenek nálam. Most úgy alakult az életem, hogy nincs olyan szigorú időbeosztásom, így elkezdtem kicsit többet enni, de még normális mértékben, túlevés nélkül. A súlyom száguldozik felfelé. A futóversenyre való készülés közben kínkeservesen 5kg-ot fogytam 6 hónap alatt, most meg visszahíztam mindet, és folyamatosan haladok felfelé. Fogadjam el, hogy én már örökre ilyen kövér maradok? Csak ha sanyargatom magam, akkor megy le pár kilócska hónapok alatt, miközben tétlenül nézem, hogy a pajzsmirigy értékeim romlanak?
2019. ápr. 17. 19:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
80%

"

Tehát

Régen:

Jól ettem + jól mozogtam = fogyás

Jól ettem + nem mozogtam = fogyás

Rosszul ettem + jól mozogtam = súlytartás

Rosszul ettem + nem mozogtam = hízás

Most:

Jól eszem + jól mozgok = lassú fogyás

Jól eszem + nem mozgok = hízok

Rosszul eszem + jól mozgok = hízok

Rosszul eszem + nem mozgok = hízok"

A különbség, hogy közben idösebb lettél!

Mellesleg, amiket írsz kajákat, azok igencsak sok kalóriát is tartalmaznak és ha csak teljesen normális adagokat eszel, akkor is böven 2000 kcal fölött van.

Amit írtál: 1 avokádó kb 350 kcal, 1 tonhal saját levében 150 kcal, 1 tányér húsleves tésztával 190 kcal, 1 adag sült karaj 320 kcal, 1 adag sült krumpli 360 kcal, 1 tányér zabkása 490 kcal - ez eddig 1860 kcal, ehhez jön az alma, nápolyi, raffaello meg az italok, szóval nem csoda, ha hízol!

2019. ápr. 17. 20:49
 22/22 anonim ***** válasza:
71%

Én inkább egy dietetikust javaslok, a neve Pődör-Novák Réka. Én az ő javaslatát követve (netes videón keresztül) váltottam életmódot alacsony szénhidrátbevitel és-egészséges zsírokban gazdag étrend kombóval, mert ezt tartja a leghatásosabbnak az inzulinrezisztencia és az elhízás kezelésére, kifejezetten nem is ajánlja senkinek pl a kalóriaszámolgatást.

Orvossal (nőgyógyász-endokrinológus), semmire sem mentem. 160 grammos szénhidrát diétát javasolt, amivel egy grammot se fogytam 3 hónap alatt, és tukmálta rám a gyógyszereket. Az egyiktől csomókban hullott a hajam, a hajvonalam a fejem tetején jó 2 centire kiritkult, a másik bogyótól napi szinten hasmenésem volt és képtelen volt a szervezetem megszokni. Kértem, hogy váltsunk...nem , csak legyek türelmes és majd jó lesz az. (és ez egy magánorvos amúgy) Volt egy utolsó csepp a pohárban amikor azt mondtam, hogy vissza soha nem megyek hozzá, és kidobtam az összes gyógyszert a kukába. Ezerrel hajvitamin, ricinuspakolás hetente, és azért már visszasűrűsödött a hajam hála istennek. Nőként azért elég nagy trauma volt konkrétan kopaszodni.

Másfél hónapja találtam rá a fenti dietetikus IR-es és fogyni vágyóknak szóló videóira és megváltozott az életem. Komplex hormonzavarral fogyok éhezés nélkül.

Amúgy mi bajod a lassú fogyással?

2019. ápr. 17. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!