Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogadjam el a tényeket, hogy...

Fogadjam el a tényeket, hogy én már csak hízni és hízni fogok? (23/N,163cm,74kg)

Figyelt kérdés
Sziasztok! A tinédzserkorom úgy telt, hogy egyszer zabáltam, máskor koplaltam, így a szervezetem eléggé le lett terhelve, de viszonylag csak kis felesleg volt rajtam. 18 évesen abbahagytak a zabarohamaim, így megtartottam a súlyom. Azonban történt valami 21 éves korom körül. Sportos életmódot folytattam, mert futóversenyekre készültem, és mellette elkezdtem dolgozni, egyetemre jártam ezért a felesleges evések végleg eltűntek, szépen be volt osztva a napom, hogy mikor mit ehetek, nem volt nasika. Azt vettem észre hogy hiába a heti 30-40 km futás és a fegyelmezett evés, a súlyom havonta csak 1kg-al csökkent, mikor régen erre nagyon intenzíven reagált volna a testem, sokkal gyorsabb fogyással. Egy másik betegségem miatt folyamatosan csináltam vérképet és észrevettem, hogy az egyik pajzsmirigy értékem folyamatosan nő, évről évre, de nem érte el a limitet, ezért az orvosok elhajtottak, mikor azt kértem, hogy pajzsmirigy alulműködést nézzenek nálam. Most úgy alakult az életem, hogy nincs olyan szigorú időbeosztásom, így elkezdtem kicsit többet enni, de még normális mértékben, túlevés nélkül. A súlyom száguldozik felfelé. A futóversenyre való készülés közben kínkeservesen 5kg-ot fogytam 6 hónap alatt, most meg visszahíztam mindet, és folyamatosan haladok felfelé. Fogadjam el, hogy én már örökre ilyen kövér maradok? Csak ha sanyargatom magam, akkor megy le pár kilócska hónapok alatt, miközben tétlenül nézem, hogy a pajzsmirigy értékeim romlanak?
2019. ápr. 17. 19:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem mit eszel? Mikből áll az étrended? Azért kérdezem, mert nekem megfelelő étrenddel beindult a folyamatos fogyásom Inzulinrezisztencia, PM alulműködés, és PCOS mellett is.
2019. ápr. 17. 19:18
 2/22 anonim ***** válasza:
50%

Akkor ne nézd tétlenül.

Egy orvost keress fel, aki nem hajt el.

Istenem, egy orvos azt mondja hogy nem, akkor te inkább megvarod míg 100kg leszel?

Mintha Harry Potter és LV ott állna egymással szemben, készen a harcra, és LV azt mondaná: most meghalsz, Harry!

Erre Harry: ohhh, hát jó...

Pedig Harry le tudja győzni LVt, de sokkal könnyebb út, ha csak hagyjuk a dolgokat.

2019. ápr. 17. 19:20
 3/22 A kérdező kommentje:
Mindent eszek, de mértékkel. Szóval nem vonok meg semmit magamtól, de igyekszem túlsúlyba tenni az egészséges ételeket, pl. ma avokádót és saját levében tonhalat vacsoráztam. De délben simán ettem húslevest némi tésztával, majd karajt sültkrumplival, reggel pedig zabkását és kefirt, uzsonárra almát és egy nápolyit és egy raffaellot. Szóval tényleg van cukros, tejtermék és gabonafélék is, de nem annyi, hogy ettől így terebélyesedjek.
2019. ápr. 17. 19:24
 4/22 anonim ***** válasza:
9%
Aki annyira készül egy versenyre az nem nápolyit eszik. Azért hízol, mert nassolsz.
2019. ápr. 17. 19:29
 5/22 anonim válasza:
95%
Pajzsmirigy alulműködés okozhat hízást.Mindenképp nézesd meg orvossal!Ha másképp nem megy fordulj magán dokihoz.
2019. ápr. 17. 19:30
 6/22 A kérdező kommentje:

Nehogy már egy 20g-os nápolyitól hízzak el :D

Utolsó: sajnos nincsenek itt a papírjaim, de úgy emlékszem, hogy a T3 nő nekem folyamatosan, utolsó mérésnél már 3,6 körül jártam, és ezzel hajtott el az orvos, hogy nem elég magas.

2019. ápr. 17. 19:37
 7/22 anonim ***** válasza:
63%

Ha hízásra hajlamos vagy kiskorodtól + kezeletlen PM problémáid vannak miért nassolsz és tolod a cukrot és szénhidrátot egész nap?

Totál szar az étkezésed, mellé keveset mozogsz.

Lehet IR-ed is már

kialakult a cirka 20kg feleslegről, mert ilyen magasságal 55kg körül kéne lenned.

Keress egy endokrinologust + dietetikust mielőtt 100kg leszel.

2019. ápr. 17. 19:42
 8/22 A kérdező kommentje:
Egy magán dokinál voltam, akinél nézettem szövettant, de nem talált semmit, illetve pajzsmirigy UH sem mutatott rendellenességet és ekkor mondta a doki, hogy sem az ultrahangfelvétel sem a 3,6-os T3 érték nem bizonyítja azt, hogy pajzsmirigy alulműködésem lenne.
2019. ápr. 17. 19:45
 9/22 anonim ***** válasza:
34%

Zabkása (gondolom cukros)

alma, avokádó (fruktóz)

nápolyi, raffaello (finomitott cukor)

Ebből az alma vagy 1 szem raffaelo külün-külön elfogadott a te esetedben.

De ha krumplit is ettél akkor a levest már tészta nélkül kellett volna, gondolom az is sima búzalisztes volt.

Kb egésznap gyors CH-kat ettél, és nassoltál is nem keveset.

Ez kb 2500-3000 kalória körül lehet, és ebből ma legalább 1000et kellett volna sporttal lemozognod, hogy súlyt tartsál egyáltalán.

Fogyáshoz meg alap a kevés CH, max 1500kcal + napi 1 óra sport.

2019. ápr. 17. 19:48
 10/22 A kérdező kommentje:
Nem állítottam hogy jól eszek, azt állítottam, hogy normális mennyiségben eszek. Mikor versenyre készültem, jól ettem, de akkor is alig történt valami -1kg/hó.
2019. ápr. 17. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!