Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogadjam el a tényeket, hogy...

Fogadjam el a tényeket, hogy én már csak hízni és hízni fogok? (23/N,163cm,74kg)

Figyelt kérdés
Sziasztok! A tinédzserkorom úgy telt, hogy egyszer zabáltam, máskor koplaltam, így a szervezetem eléggé le lett terhelve, de viszonylag csak kis felesleg volt rajtam. 18 évesen abbahagytak a zabarohamaim, így megtartottam a súlyom. Azonban történt valami 21 éves korom körül. Sportos életmódot folytattam, mert futóversenyekre készültem, és mellette elkezdtem dolgozni, egyetemre jártam ezért a felesleges evések végleg eltűntek, szépen be volt osztva a napom, hogy mikor mit ehetek, nem volt nasika. Azt vettem észre hogy hiába a heti 30-40 km futás és a fegyelmezett evés, a súlyom havonta csak 1kg-al csökkent, mikor régen erre nagyon intenzíven reagált volna a testem, sokkal gyorsabb fogyással. Egy másik betegségem miatt folyamatosan csináltam vérképet és észrevettem, hogy az egyik pajzsmirigy értékem folyamatosan nő, évről évre, de nem érte el a limitet, ezért az orvosok elhajtottak, mikor azt kértem, hogy pajzsmirigy alulműködést nézzenek nálam. Most úgy alakult az életem, hogy nincs olyan szigorú időbeosztásom, így elkezdtem kicsit többet enni, de még normális mértékben, túlevés nélkül. A súlyom száguldozik felfelé. A futóversenyre való készülés közben kínkeservesen 5kg-ot fogytam 6 hónap alatt, most meg visszahíztam mindet, és folyamatosan haladok felfelé. Fogadjam el, hogy én már örökre ilyen kövér maradok? Csak ha sanyargatom magam, akkor megy le pár kilócska hónapok alatt, miközben tétlenül nézem, hogy a pajzsmirigy értékeim romlanak?
2019. ápr. 17. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%
Rá lehet fogni minden hormonra, hogy az az oka, de te is tudod, hogy csak a zabálás....
2019. ápr. 17. 19:52
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
IR-em van, PM alul működés és fogyok, de nem tolom a cukrot egész nap és minden nap mozgok
2019. ápr. 17. 19:53
 13/22 anonim ***** válasza:

De azt állítod és nem érted miért gond nálad a 20g nápolyi!

:D

Nem kötelező megfogadni a tanácsokat, te döntésed, te tested.

Endokrinologus + dietetikus, életmódváltás ennyi.

2019. ápr. 17. 19:54
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

11es!

Sajnos bizony sokaknál durvs hormonális gondok okozzák a hízást és mire odajut 120kg lesz a beteg. Egy TB obes-orvoshoz 4-6hónap az időpont!

De abban igazad van, hogy az ilyen zabálók(akik észre se veszik csak síránkoznak) miatt van előítélet a valóban betegekkel..

2019. ápr. 17. 19:56
 15/22 anonim válasza:
100%

[link]

Én ennyit tudok segíteni.

2019. ápr. 17. 20:10
 16/22 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem ettem 2500-3000 kalóriát. Mennyiség nélkül ezt hogyan mondod meg?

Akkor most tegyük tisztába a kérdést:

Tudom, hogy s.arul eszek, ezt nem mondtam hogy nincs benne CH, cukor, tej, glutén. Nem állítottam ilyet. Relatív dolgokról beszéltem. Avagy tudom, hogy ettem régen, és ez milyen változásokat hozott a súlyomban, és ez most más dolgokat vált ki a szervezetem! Mivel tinédzserkoromban meg voltam szállva a fogyókúrával ezért tudom, hogy mit szabadba ennem és mit nem. Most nem azt eszem, amit szabadna, viszont 3 évvel ezelőtt, ha így ettem, fogytam, nem is keveset. Elég volt csak kevesebbet ennem, még mozognom se kellett hozzá, máris fogytam. Most járok futni, nem annyit, mint mikor versenyre készültem, de megyek rendszeresen és mellé mértéket tartóan eszem. De volt olyan időszakom is mikor jól ettem és sportoltam, ami mérsékelt eredményeket hozott (6 hónap -5kg). Tehát itt arról beszélek, hogy ugyanaz az energiabefektetés, teljesen más dolgokat eredményez, és nem kismértékben, hanem feltűnően mást. Amilyen fegyelmezett voltam azalatt a 6 hónap alatt, egyáltalán nem indokolt, hogy csak 5 kilót fogytam. Azért kérdeztem, hogy belenyugodhatok-e a hízásba, mert úgy érzem, amit azalatt a 6 hónap alatt csináltam, annyira határokat feszegettem, hogy nem bírnám újracsinálni, pedig az is kevés volt, mert alig fogytam. Úgy érzem, hogy kicsit elsiklott a kérdés.

2019. ápr. 17. 20:16
 17/22 A kérdező kommentje:

Tehát

Régen:

Jól ettem + jól mozogtam = fogyás

Jól ettem + nem mozogtam = fogyás

Rosszul ettem + jól mozogtam = súlytartás

Rosszul ettem + nem mozogtam = hízás

Most:

Jól eszem + jól mozgok = lassú fogyás

Jól eszem + nem mozgok = hízok

Rosszul eszem + jól mozgok = hízok

Rosszul eszem + nem mozgok = hízok

2019. ápr. 17. 20:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Mindegy, köszönöm a válaszokat, keresek másik orvost, csak attól leszek okosabb.
2019. ápr. 17. 20:21
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Jól értem, hogy a T3 szinted 3,6-os? Az súlyos pm alulműködés.

[link]

2019. ápr. 17. 20:25
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Győzd meg magad arról amiről csak szeretnéd!
2019. ápr. 17. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!