A bulgur most akkor jó, vagy teljesen el kellene hagyni minden gabonafajtát?
Egyszerűen mindenhol mást olvasok.
Van ahol azt írják a bulgur az egyik legegészségesebb gabona, máshol meg azt írják, hogy csak zöldségeket kellene enni, és az összes gabonafélét el kellene hagyni.
Most akkor melyik az igazság? :)
Minden lehet jó, amit mértékkel fogyaszt az ember.
Aki egyáltalán nem fogyaszt gabonaféléket, annak előbb-utóbb pl. kihullik a haja stb.
Köszi a válaszokat.
1es nem kell bunkónak lenni, azért tettem fel a kérdést, mert nem tudtam már kiigazodni, mert mindenhol mást írnak.
Egyébként nem követek semmilyen divatdiétát, csak próbálok egészségesen és tisztán étkezni.
Az az igazság, hogy mind a kettő irdatlan nagy baromság. Ilyen nincs, hogy csak ezt KELLENE enni, meg ezt elhagyni, meg azt elhagyni, mert csak ez és ez egészséges...
Akkor aki mindent eszik, és mégis tökéletesen egészséges, az mi, varázsló?
Meg aki végig diétázza az életét és megvon magától mindent, aztán mégis megbetegszik, azzal mi a helyzet?
Ha valaki a totálisan tiszta étkezésre hajt, akkor termesszen otthon zöldséget, gyümölcsöt, mindenféle permetszer nélkül, és fogyassza nyersen, hozzá pedig csak forrásvizet igyon.
Ha meg diétázni akarsz, pl. mert fogyókúrázol vagy egyéb, akkor pedig neked kell kitapasztalnod, hogy mit bírsz és mit nem, mi esik jól és mi nem, mitől fogysz és mitől nem.
A mai ember anyagcseréjét és emésztését összehasonlítani a 10.000 évvel ezelőtt élt ősemberével pedig nettó idiótaság, ezt eleve nem szabadott volna soha komolyan venni.
Akkor úgy mondom, hogy a lehetőségeimhez mérten próbálok tisztán és egészségesen elni.
Nyílván panel lakás 3. Emeletén nem kezdek el zöldséget termeszteni.
De próbálom biztonságos helyen beszerezni a zöldséget/gyümölcsöt (klári nénitől veszem a piacon, aki a kis nyugdíját próbálja kiegészíteni zöldségtermesztéssel, és a család már 50 éve ismeri), és próbálok az alacsony gi indexű ételekből főzni, kókuszolajat használok, és növényi tejeket iszom.
Szóval nem vagyok egy megszállott bio harcos, de ha meg tudom venni a bulgurt, a gi index miatt jobb, mint a fehér rizs vagy a krumpli.
De igazából meg lennék nélküle is, mert annyira nem szeretem a gabonaféléket, csak azért eszem, mert néhány helyen azt írják, hogy egészséges.
Ezért is tettem fel a kérdést.
A bulgur egy teljes értékű élelmiszer. Vagyis nem finomított meg feldolgozott, mint pl mondjuk a fehér rizs. Tehàt egy egészséges dolog alapvetően.
Ha szereted, nyugodtan lehet enni, bàr annak aki fogyni akar, érdemes nem 4-5x enni egy héten mert magas a szénhidràttartalma.
Èn bő egy hónapja vàltottam szénhidràtszegény étrendre mert sokat kell fogynom. Ha akarnàm, belefèrhetne az étrendembe a bulgur de nem akarom mert nem szeretem, se a rizst se a kölest. Nem eszek ilyeneket. Az egyetlen közöm a gabonafélékhez az a teljes kiőrlésű kenyér. Ezen felül zöldségeken, húsokon, tojàson, olajos magvakon, tejtermékeken és egészséges zsiradékokon élek. Jól érzem magam, màr nem vizesedik a làbam, fogyok, tele vagyok energiàval, a hajam koràbban rettenetesen hullott, ezt az utóbbi 1-2 évben sikerült mérsékelnem,mostansàg mmegint megjelent egy csomó bébihajszàl:) Szedek kétféle vitamint, csinàlok ricinusos hajpakolàst is és minden oké.
Figyelem mi történik a szervezetemmel, ha hiànya lesz a gabonàk miatt akkor majd valahogy orvosolom a dolgot. Egyenlőre nincs szükségem màs szénhidràtforràsra. Örülök hogy végre fogyni tudok mert elegendő mértékben lecsökkentettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!