Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor ez hogy van?...

Most akkor ez hogy van? (életmódváltás)

Figyelt kérdés
Rengeteg kérdést láttam itt az elmúlt időben, ami azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet életmódot váltani. Többnyire olyan, mintha egy valaki leírta volna a standard szöveget (szerintem mindenki ismeri, nasi-tészta-pékáru elhagyása, satöbbi), a többiek pedig kimásolnák. Ezeket tényleg szükséges elhagyni? Jó, természetesen a cukros löttyök és nassok elhagyásával száz százalékig egyetértek, ebben nincs kétség. De a többi? Krumpli, tészta, kenyér... Annyira károsak és feleslegesek a szervezet számára? Én egy fiatal lány vagyok, és van rajtam egy kis felesleg, ami nem is inkább felesleg, hanem "eltunyulás" nyoma, ami önhibámon kívül keletkezett rajtam (kórház hetekig, hónapokig lábadozás, két hétig semmiféle étel, csak infúzió, -10 kg) - de elméletileg ideális a súlyom (164 cm - 53 kg). De ezenfelül sportolok, futok, biciklizek, táncolok egy csapatban, mindent csinálok. Korábban ugyanúgy faltam a kenyeret, ettem a tésztát, na meg a krumplit, és semmi problémám nem volt, pedig egyáltalán nem vagyok szerencsés alkat, a levegőtől is hízni kezdek. Tehát a kérdés az, hogy valóban az a jó, ha az ember minden ilyen jellegű élelmiszert kiiktat a megszokott táplálékai közül, vagy az is elegendő, ha odafigyel a mennyiségre, a napi ötszöri étkezésre, a sportolásra, és a nassolnivalók kerülésére (vagy adagjuk csökkentésére)? A válaszokat előre is köszönöm, ez semmiféle kétségbevonás nem akar lenni, csak örülnék, ha valaki elmondaná az érveket mellette.
2010. júl. 4. 12:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem:

annak kell elhagynia a cukrot és a lisztet, akinek fogynia kell és szörnyű a táplálkozása (attól hízott meg).

Amúgy a lényeg, hogy este ne egyen az ember ilyesmit és főleg lefekvés előtt (3 órával) semmit. Ha valakinek több 10 kilót kell fogynia, annak szüksége van rá, hogy elhagyja a cukrot, fehérlisztet! Vagy ha valaki cukorbeteg...

2010. júl. 4. 12:20
 2/3 anonim ***** válasza:

figyelj kinek mi válik be. sok apró dolog sokat jelent. természetesen nem arról van szó, hogy soha az életben ne egyen tésztát fehér kenyeret az ember. csupán annyi, hogy ezeket vissza kell szorítani. régen én is rendesen napi szinten ettem kenyeret, tésztát, egyáltalán nem figyeltem mikor mit mivel eszek. volt rajtam 10 kg plusz. aztán elkezdtem figyelni ezekre az apróságokra. pl fehér kenyeret nem eszek, és ha eszek kenyeret azt is csak hetente max egyszer reggelire és az is "finn kenyér" ami teljesen sötét és kemény.(de nagyon szeretem) aztán köretnek hús mellé általában zöldséget eszek.ritka az amikor rizst vagy krumplit (de persze néha az is megesik)

általában vizet és teát iszom. édesítőt használok... na ezeknek az apróságoknak köszönhetően a 10 kg felesleg szinte észrevétlenül leolvadt rólam. ma már sokkal tudatosabb vagyok az étkezéssel kapcsolatban és pl ha megkívánok fagyit, csokit akkor nyugodtan lelkiismertfurdalás nélkül eszem, igaz mértékkel és nem minden nap. szóval én semmit nem vonok meg magamtól, viszont nem mindennapi szinten eszem ezeket a dolgokat és akkor is odafigyelek mikor mit. pl este sosem eszem szénhidrátot.

2010. júl. 4. 13:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Velem pont ugyanez igazából nem is értem! Én sem vagyok valami túl szerencsés alkat, de régen mikor középsuliba jártam mindent ettem kenyeret, tésztát stb és néha nem is keveset! Volt olyan, h vasárnap este 7-kor ettem palacsintát stb és még se híztam, mert azt szó szerint felhasználta a szervezetem kellett neki + le is idegeskedtem, de miután vége lett a sulinak munka meg még nincs így az életem is felborult és bizony már meglátszott rajtam ha ettem kenyeret nem egyet hanem kettőt! Felszaladt 2 kiló, de elkezdtem sportolni és le is adtam pedig akkor is ugyan úgy megettem reggelire 2 zsömlét és igazából nem zavart, h nem teljes kiőrlésű meg egyebek! Igazából ott van jó dolgom, h teljesen elhagytam az édességet régen se szerettem, de mostanában már rá se tudok nézni szóval nincsenek ilyen igényeim!Úgy gondolom, h a kávémban lévő cukor miatt sem fogok elhízni cukros sem leszek és a csontjaim se fognak még elsorvadni 21 évesen akárki akármit is mond! Ja és még annyi abban viszont nagyon egyetértek, h a cukros löttyöket el kell hagyni régen én is mindig azt ittam, de mióta 2 liter szénsavmentes ásványvizet megiszom szebb lett a bőröm és jobban is érzem magam!
2010. júl. 4. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!