Hogyan csináljam majd? Költözés
1 hónap múlva költözünk másik országba. Kb 1 hétig nem fogok tudni rendes ételt főzni,mert addig fog tartani mire minden a helyén lesz. Sportolni szintén nem fogok tudni, mert a futáshoz túl nagy a súlyfeleslegem, az ellipszis trénert pedig szintén 1 hét múlva hozzák utánunk. A netet nem tudjuk 1 hét alatt beköttetni, így a youtube videóra tornázás is ki van lőve.
Milyen fogyókúrás készételeket ismertek? Mit tudnék sportolni ez alatt az 1 hét alatt?
Kérlek ne írjátok, hogy 1 hét nem számít, meg ilyeneket, mert nekem nagyon számít, 1 nap kilengéssel is elvesztem a motivációmat.
Azon gondolkodom, hogy milyen más országban főznek tipikus magyar ételeket, ami nem Mo... Na mindegy.
Elmondom én hogyan oldanám meg, hogy ne menjen tönkre a diétám, és a körülményekhez képest normálisan egyek, ha sem komolyabb főzés, sem étterem nem jön szóba.
Vegyél fehérjeport, abból iszol napi kettőt, vagy hármat, az már egész jól megdobja a fehérjebevitelt, és kb. 300 kcal a 3 shake. Én ezt fogyasztom: [link]
Vennék még itthon Cerbona teljes kiőrlésű puffasztott búzaszeletet, zabpelyhet, amit magammal vinnék, mert hát némi szénhidrát kell. Ezekhez vehetsz majd az új lakhelyeden joghurtot, amibe belekeverheted a zabpelyhet, zöldségeket, jó minőségű csirkemellsonkát, sovány túrót, tojást, esetleg minimális gyümölcsöt. Azért arra csak lesz lehetőséged, hogy tojást süss, vagy főzz valahol, nem? Az kb. 5-10 perces meló. Nem a legjobb kaják, de egy hétig ezekkel ki lehet húzni, ha nagyon muszáj.
A torna miatt pedig nem aggódnék, a költözés, rendezkedés, egész napos jövés menés elegendő lesz erre az egy hétre.
Én nemrég 3 hetes utazáson voltam, rengeteg gyorskaját, és mexikói kaját ettünk, fánkokat, és mindenféle édességet, de mivel minden nap rengeteget gyalogoltunk, 1,5 kilóval kevesebb voltam, mire hazaértünk. Szóval ne aggódj, ha fogyni nem is igazán fogsz az egy hét alatt, hízni tuti nem fogsz.
Erdélybe költözünk, azért van a tipikus "magyar" étel szó.
Köszi a választ, fehérjeporom van, megpróbálom azokkal kihúzni amiket írtál 1 hétig :)
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a tűzhelyet, akár gáz, akár villany, egy hétig tart üzemképes állapotba tenni. Már pedig, ha az használható lesz, bármikor egy serpenyőben össze tudsz magadnak hozni egy vegyes zöldségtálat, holmi apró hússal, kolbásszal.
Mert azt sem gondolom, hogy egy hétig nem mentek el a legközelebbi üzletbe kenyérért, stb. stb. Akkor ott már meg tudod venni azt is, ami a te fogyódhoz kell.
Másrészt egy költözésnél legelőször a hűtőszekrényt szokták beüzemelni, tehát ha előre sütött-főzött ételt lefagyasztva, akár hűtőtáskában viszel az útra, abban a percben vissza is tudod pakolni a hűtőbe, és az is megoldás az első 1-2 napra.
Szóval valahogy így csinálnám.
Mint írtam csak főzni nem tudok, mert több adagban hozzuk el a cuccokat, és 8 órás kocsíútnyi távolságra költözünk. A nagyobb dolgokat, mint hűtő, mosógép, tűzhely, 1 hét múlva hozzánk utánunk egy nagyobb költöztető kocsival. Addig mi a ruhákat, stb-t fogjuk kipakolni a már meglévő bútorokba, amiket ott kapunk/veszünk rokonoktól.
Ezért kérdeztem, hogy milyen készételek vannak, amiket meg tudok venni és beilleszthető fogyokúrába. Pl natúr joghurtér el tudok menni mindennap a boltba, és tudok annyit venni, amennyi hűtő nélkül eláll. De tojást pl már nem tudok sütni/főzni.
Tudom, hogy elég gázul oldottuk meg a költözést, de a nagyobb teherautó tulaja csak így tudta megoldani, viszont a férjemnek már aznap munkába kell állnia, így nem tudunk 1 héttel később költözni.
Merülőforralóval tudnál tojást főzni. Esetleg elektromos grillsütő, hordozható kis rezsó?
Ha ezek nincsenek és csak hideg ételek jöhetnek szóba, a boltban nyersen ehető zöldségeket vennék, kemény sajtot, kefírt, túrót, némi gyümölcsöt, olajos magokat. Zabpehely se lenne rossz. Vagy elmennék egy étterembe és elvitelre kérnék pár szelet sült húst, aztán otthon megenném zöldségekkel.
1 hónap elég idő lenne arra, hogy kipróbálj pár tornázós videót. Utána már emlékezni fogsz a legtöbb gyakorlatra, ha nem is mindre. Esetleg készíts jegyzetet, miket lenne jó később megcsinálni. Kézi súlyzónak használhatsz majd ásványvizes flakonokat. Naponta v. 2 naponta fél óra is több, mint a semmi.
Ez inkább életképtelenségre vall már sorry! Tipikus túl kényelmesedett társadalom.
1 zsák ruha helyett(hiszen 1 hétre nem kell SOS 3 szekrénnyi ruha) elsőbbségi körben vigyetek kis rezsót, elektromos grillt, elektromos több betétes sütő, elektromos pároló készlet, vízforraló
stb. Ezek kis háztartási gépek max 1 dobozba befér mind.
Sőt olyan is van már 20.ezerért ami alul mini sütő felül 2 rózsás rezsó.
1-2fazék/serpenyő csak be fér egy táskába (kölcsön kérni is lehet persze).
1 napott bármilyen főtt étel eláll, de minden nap főzhetsz frisset is és már meg is oldódott a probléma!
Nem akarásnak nyögés a vége.
Milyen életképtelenség? Most 1 hét miatt vegyek olyan háztartasi eszközöket, amiket soha a büdös életbe nem fogok többet használni? Ez nem életképtelenség, hanem spórolás.
Mi lenne, ha a feltett kérdésre válaszolnátok? Milyen készételeket ismertek ami belefér a fogyókúrába? Ez volt a kérdés.
Köszönöm annak akinek sikerült értelmeznie a kérdést, az étteremből hozatott natúr hús is jó ötlet, majd csinalok hozzá nyers zöldségekből salátát, joghurtos öntettel.
Pacal, máj, bármilyen belsőség. Ha megnézel egy kcal-táblázatot, akármelyik belsőségnek szinte 0 a ch-tartalma!
Ha nincs még egy rezsó sem, amin a konzerveket, egyéb készételeket meg tudnád melegíteni, akkor nem tudunk neked sorolni semmit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!