Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem sokára el szeretnék...

Nem sokára el szeretnék költözni a szüleimtől. Tudtok tanácsot adni, hogy hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Jövő tanítási évben egyetemre fogok menni, ha minden igaz és ez azt jelenti, hogy 1-2 év múlva el szeretnék költözni, saját magam gondoskodni magamról. Sajnos nincs tapasztalatom ilyen téren (miért is lenne?) és ötletem sincs, hogy milyen teendők vannak ilyenkor... szégyellem, de halvány lila gőzöm sincs, így gondoltam az interneten találhatok egy-két kisegítő tanácsot. 18/F Előre köszönöm a segítséget!

2013. jún. 11. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia, hát nem teljesen értem, hogy milyen tanácsra gondolsz, de azért pár dolog:

Ugye először is laknod kell valahol, ha nincs saját lakás, akkor albérlet a megfelelő. Itt sok pénzt spórolhatsz, ha nem egyedül bérled a lakást, hanem többen teszitek ezt, vagy csak szobát bérelsz. Minden albérletnél ügyelj rá, hogy ne vágjanak át, írjatok szerződést. Ugye az albérletnek van egy alapdíja, ez sok mindentől függ (hol és milyen albérlet). Aztán van a rezsi, amin ha többen vagytok többen osztoztok, ez is több mindentől függ, de általában nem olcsó. Ezekre mindenképpen elő kell teremtened a pénzt.

Aztán az elején lesz egy csomó használati tárgy, amit be kell szerezned (konyhai eszközök, tisztálkodási eszközök stb.).

Ezen kívül újdonság lesz, hogy magadra kell mosni, főzni, takarítani stb.

Nem lesz egyszerű :)

2013. jún. 11. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Beszéld meg a szüleiddel, hogy avassanak be a háztartásvezetésbe, a jövedelem beosztásába. Akkor lesz fogalmad arról, hogy mire is kell figyelned, ha elköltözöl.
2013. jún. 11. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Én 19 évesen költöztem ki Németországba, egyetemre, kollégiumba, ösztöndíjjal. Végül is nem készülődtem sokat, csak összepakoltam, vonatra ültem, és kimentem. (1982)
2013. jún. 11. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!