Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen vitaminokat pótoljak?

Milyen vitaminokat pótoljak?

Figyelt kérdés
Mióta fogyókúrázom jelentősen megnőttek a fejfájásaim, és az éhségérzetem is. Pedig egészségesen étkezem, nem koplalok, 1800 kalóriát eszem, a ch is 120-140 gramm között mozog. Napi 2-3 liter folyadékot iszok. Gondolom ez amiatt van, hogy egyáltalán nem eszem halat se semmilyen más tengeri ételt. Egyszerűen azért mert kiskorom óta nem szeretem, sőt rosszul vagyok tőle. Milyen vitaminokat kellene pótolnom amivel csökkennek a panaszaim?
2019. márc. 18. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Én se eszek halat és tengeri bigyókat, mégse fáj a fejem aztán csak sima multivitamint szedek. Meg ha egyáltalán nem eszed akkor fogyókúrától független fájna a fejed tőle.

Ha úgy gondolod valamilyen vitaminhiányod van akkor kérj beutalót a házi orvosnál vérvételre és annak az eredményétől függően kezdj bármit szedni. Éhségérzetet meg nem a vitaminhiány okoz, hanem rossz az étrended (kevés a fehérje, nem jól osztod be milyen időnként mennyit eszel stb).

2019. márc. 18. 23:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Mióta fogyózol illetve fáj a fejed? Ha hirtelen nagyon lecsökkentetted a ch-t, az okozhat pár napig erős fejfájást és egyéb kellemetlen tüneteket, de ezek elmúlnak, és utána jobban fogod érezni magad. Nem baj, ha nem eszel halat, ettől még nem lesz fejfájásod. De lehet, hogy nem ártana szedned omega-3 kiegészítést, és odafigyelni, hogy kevesebb omega-6 legyen az ételeidben (pl. növényi olajokból).
2019. márc. 19. 11:41
 3/6 A kérdező kommentje:

4 hónapja fogyózom, kb azóta fáj a fejem is, amit szerintem nem indokol a ch megvonás, mert annyira drasztikusan nem csökkentettem le a ch-t.

Valahol olvastam, hogy a halban rengeteg vitamin van, és arra gondoltam, hogy a fogyókúra előtt pótoltam ezeket a vitaminokat más ételekből, de most hogy kevésbé szénhidrátdúsan és zsírszegényen eszek, lehet ezek a vitaminok kezdenek kiürülni a szervezetemből és ez okozza a problémáimat. Ezért tettem fel a kérdést, hogy a halban pontosan milyen vitaminok vannak, és ezekböl melyiket lehet mesterséges firmában bevinni?

Akkor a kókuszolajat is vissza kéne szorítanom? Szinte más zsiradékot nem is használok.

2019. márc. 19. 15:10
 4/6 anonim ***** válasza:

A kókuszolajban túlnyomórészt telített zsírsavak vannak, azt nyugodtan eheted. Leírhatnád, miket eszel most, miket változtattál az étrendedben, így nehéz kitalálni, mi lehet a gond. 2-3 liter folyadék az víz? Előtte mennyit ittál?

A halakban leginkább az omega-3 az, amiből a többi ételben kevés van. D-vitamin sincs benne túl sok, ahogy a többi ételben sem, azt sem árt szedni.

2019. márc. 19. 15:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Pulyka/csirke hús, tojás, natúr joghurt, rizs, bulgur, zöldségek (változó, mindig szezonális zöldségeket eszek), natúr joghurt, túró, sajt, kevés tej a reggeli kávéba kb napi 1 deci.

A napi 2-3 liter folyadék az víz+ kávé.

A vérnyomásom nem magas, folyamatosan mérem, és csak akkor iszok kávét, ha túl alacsony. Kb 90-110 körül szokott mozogni.

2019. márc. 19. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként fejfájást sok minden okozhat a táplálkozáson kívül is. Kb. január óta nekem is gyakrabban fájt a fejem, pedig évek óta egészségesen táplálkozom, és azóta azt tapasztaltam, hogy sokkal ritkábban van fejfájásom, általában akkor, amikor elkapok valami nyavalyát. Én a szmogra gyanakszom.
2019. márc. 20. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!