Milyen vitaminokat pótoljak?
Én se eszek halat és tengeri bigyókat, mégse fáj a fejem aztán csak sima multivitamint szedek. Meg ha egyáltalán nem eszed akkor fogyókúrától független fájna a fejed tőle.
Ha úgy gondolod valamilyen vitaminhiányod van akkor kérj beutalót a házi orvosnál vérvételre és annak az eredményétől függően kezdj bármit szedni. Éhségérzetet meg nem a vitaminhiány okoz, hanem rossz az étrended (kevés a fehérje, nem jól osztod be milyen időnként mennyit eszel stb).
4 hónapja fogyózom, kb azóta fáj a fejem is, amit szerintem nem indokol a ch megvonás, mert annyira drasztikusan nem csökkentettem le a ch-t.
Valahol olvastam, hogy a halban rengeteg vitamin van, és arra gondoltam, hogy a fogyókúra előtt pótoltam ezeket a vitaminokat más ételekből, de most hogy kevésbé szénhidrátdúsan és zsírszegényen eszek, lehet ezek a vitaminok kezdenek kiürülni a szervezetemből és ez okozza a problémáimat. Ezért tettem fel a kérdést, hogy a halban pontosan milyen vitaminok vannak, és ezekböl melyiket lehet mesterséges firmában bevinni?
Akkor a kókuszolajat is vissza kéne szorítanom? Szinte más zsiradékot nem is használok.
A kókuszolajban túlnyomórészt telített zsírsavak vannak, azt nyugodtan eheted. Leírhatnád, miket eszel most, miket változtattál az étrendedben, így nehéz kitalálni, mi lehet a gond. 2-3 liter folyadék az víz? Előtte mennyit ittál?
A halakban leginkább az omega-3 az, amiből a többi ételben kevés van. D-vitamin sincs benne túl sok, ahogy a többi ételben sem, azt sem árt szedni.
Pulyka/csirke hús, tojás, natúr joghurt, rizs, bulgur, zöldségek (változó, mindig szezonális zöldségeket eszek), natúr joghurt, túró, sajt, kevés tej a reggeli kávéba kb napi 1 deci.
A napi 2-3 liter folyadék az víz+ kávé.
A vérnyomásom nem magas, folyamatosan mérem, és csak akkor iszok kávét, ha túl alacsony. Kb 90-110 körül szokott mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!