Fogyókúra mellett szedtek vitaminokat?
Régebben sosem szedtem vitamint, még amikor kövéren fogytam sem, elég sokat s jól ettem, de most már azért szükségét érzem, főleg szálkásításkor, túl kicsi a keretem s ennek zöme zsír.
Aszkorbinsav, igen, plusz magnézium, kálcium, de néha multivitamin is megy, bár a fentieken kívül sok problémám nem lehet, jó az étrendem. Nem szedem őket rendesen, mindennap, de tényleg igyekszem az étkezésemen belül megoldani szinte mindent.
A nyers zöldségekre nagy súlyt fektetek már évek óta. Eleve ki tudja, mennyi C-vitamin van bennük, de ha még hőkezelem is, fogalmam sincs, mennyi marad. Plusz jólesnek nyersen s egyszerűbb is megfogni és enni, mint főzögetni (bár én zsírban szoktam sütni őket, mert úgy ízlenek). Ha nemszedek külön C-vitamint, akkor sem kapok skorbutot, úgyhogy nyilván van bennük C-vitamin, csak kérdés, mennyi, illetve hogy az embernek mennyi az ideális. Úgyhogy eszem aszkorbinsavat is néha, ártani biztosan nem árt, olcsó meg minden. A mai limonádémban is van a citromlé, limelé s a gyömbér mellett. Szeretem a savanyút :)
Napi 1-2 óra intenzív mozgást végzek heti 5x, úgyhogy muszáj. Scitec Multi Pro Plust szedek, emellé még pluszben 1000-es C-vitamint (ha durvább izomlázam van) illetve néha D-vitamint (bár ez nyáron nem olyan fontos), meg a szívem miatt Q10-et (szerencsére nincs vele gond, de sajnos a rizikó nálam fokozott).
Az a baj, hogy a zöldségek vitamintartalma ma már alapból kevés.
Én arany középútként a Scitec Mega Daily One-ját ajánlom neked, ez egy elég jó árú és összetételű multivitamin, a 120 tablettás 2 hónapig elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!