Elevit plus vagy gravida mellett milyen vitaminokat érdemes még bevenni?
Én gravidát szedtem végig.
Mellé magnéziumot. A végefele már jó nagy adagot.
Félidőtől kellett vasat plusz folsavat szednem mert határértékre romlott a vérképem.
Ha görcsölgetsz vagy fáj szurkál a hasar vegyél be magneb6ot a terhesvitamin mellé. A többivel várd meg az első vérképet.
elvileg semmit nem szükséges.
ha beteg vagy esetleg C vitamint, ha görcsölsz akkor magnéziumot, ha kevés a vasad, az orvos ír majd fel, azt magadtól nem is szabad szedni terhesség alatt.
de egyik sem szükséges ok nélkül, bőven elég a terhesvitamin vagy bármilyen multivitamin. a 12. hét után már két naponta is elég szedni. aztán ha a vérképed alapján kell még valami, a védőnő úgyis mondani fogja.
én az első terhességemnél elevitet szedtem, abszolút nem volt hányingerem. a másodiknál gravidával indítottam, az ára miatt, de valóban az 5-8. hét között eléggé émelyegtem. aztán pont elfogyott és vettem újra elevitet és meg is szűnt a hányinger, nem tudom egyébként, hogy azért mert amúgy is kijöttem a nehéz részéből, vagy a vitaminnak is köze volt hozzá..
egyébként a vas okozhat émelygést, az elevitben relatíve kevés van (pedig fontos volna, nekem majdnem kellett is külön vasat szedni de mint mondom ezt csak orvos utasítására) talán ezért viseltem jobban.
Szerintem nagyon jo a gravida. Este lefekves elott vedd be és semmi bajod nem lesz tőle.
Mellé magneziumot + halolajat szedek.
A femibiont is javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!