Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már túl sok sport lenne?...

Ez már túl sok sport lenne? Kevés a kalória? Gátolhat a fogyásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 165cm vagyok,eddig 2 kg-t fogytam, két hete csinálom. Az utóbbi egy hétben nagyjából fél kg ment le.

Heti 5x sportolok, futás-lovaglás-görkorcsolyázás. Így nyilván kettő pihenőnapom van, igazából aikor kevés időm van, akkor tartok pihenőnapot, ez általában hétfő-csütörtök.

Emellett még suliba járok, heti 3x van tesink, közepesen megerőltető.

A kcal bevitelem 1200 kalória, egyszerűen sehogy se jön ki több, mert akkor a zsír, ch borulna fel. Szénhidrát 70-80 g, zsírt igyekszem 70 körül tartani, de van, hogy túllépem, valamelyik nap 113g volt...

A tegnapi napom úgy nézett ki, hogy délelőtt elmentem másfél órát görkorcsolyáztam ( normális, lassú tempóban, kb 14 km/h-val, néha lassabban. ) , délután pedig egy órát lovagoltam. Polar óra szerint 450 kcal volt a lovaglás.

Ma futottam, lovagoltam, együtt 700 kcalt égettem.

Szerintetek ennyi sport túl sok? Imádom csinálni mindegyiket, az a baj...

2019. márc. 17. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok, a kaja kevés
2019. márc. 17. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Amúgy hány kg vagy?
2019. márc. 17. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy túl sok sport. Ha túl keveset eszel hozzá, akkor fogsz fogyni, csak nem optimálisan (az energiabefektetésehez képest több izmot vesztesz, mint megfelelő táplálkozással vesztenél). Ha soha-soha nem akarod abbahagyni a sportot, akkor jó, de nem valószínű, hogy ez menni fog, egyszerűen nem lesz időd. Akkor meg pikk-pakk vissza fogsz hízni.

Szóval szerintem növeld meg a kalóriabeviteled. Nem értem, mi vele a probléma, hogyan borulna fel a szénhidrát-zsír egyensúly. Egyszerűen mindkettőből többet kell enni, meg természetesen fehérjéből is.

2019. márc. 17. 16:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Úgy értettem,hogyha több kcalt ennék, akkor túllépném a szénhidrátot, zsírt.
2019. márc. 17. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Mit lépnél túl? Arányosan növelni kell. Vagy cukorbeteg vagy, és fix szénhidrátmennyiséghez állították be az inzulinadagod? Ha ennyit mozogsz, többet kell enni, attól még fogyni fogsz.
2019. márc. 17. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!