Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire nehezíti meg a...

Mennyire nehezíti meg a fogyókúrát, ha minden második hétvégén, buliban megiszok kb.2l száraz vörösbort?

Figyelt kérdés
Amúgy diétásan étkezem, heti kétszer edzek. Mennyire zavarna bele? Az a típus vagyok, aki rendesebben szeret inni alkalmakkor.
2019. febr. 26. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem befolyásolja, bár a 2 liter elég sok alkohol!
2019. febr. 26. 14:58
 2/15 A kérdező kommentje:
1: Jó, nem naponta iszom. És nem is arról szól a kérdésem, hogy orvosilag mennyi pia javasolt bulikon. :)
2019. febr. 26. 15:12
 3/15 anonim ***** válasza:
1 l bor 850 kcal. Vesd össze a szokásos napi kalóriabeviteleddel, kalóriadeficiteddel. Ha pl. napi kb. 400-500 kcal a kalóriadeficited, akkor két napot vesztesz vele. Persze ez csak közelítés, de miheztartásnak jó.
2019. febr. 26. 16:00
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Ne az alakodért aggódj, inkább a májadért.
2019. febr. 26. 16:27
 5/15 A kérdező kommentje:
4: Te meg olvasd el a 2-es kommentemet, okostojás!
2019. febr. 26. 16:45
 6/15 A kérdező kommentje:
3: Az mit jelent? Ha mondjuk amúgy két hét alatt leadnék 3 kilót, akkor így csak kettőt fogok?
2019. febr. 26. 18:18
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem éri meg inni, amíg el nem éred a kívánt testsúlyodat. Egyrészt üres kalória, másrészt éhes leszel tőle, harmadrészt a májadra nagy szükség van ahhoz, hogy segítsen a fogyásban, negyedrészt ivászat közben alacsonyabb az önkontroll, azaz lehet, hogy nem fogsz tudni ellenállni egy óriás pizza + 2 l kóla elfogyasztásának. De te tudod.
2019. febr. 27. 09:52
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Én egyértelműen azt veszem észre magamon, hogy visszaveti a fogyás ütemét egy-egy ferde hétvége. Alapvetően felborítja a vízháztartásomat is, amit másnap ugye azonnal érzékelek. Felvizesedek, mert a szervezetem próbál annyi vizet megtartani, amennyit csak tud a kiszáradás közepette. Itt mondjuk 1-2 kiló pluszban rögtön jelentkezik. Persze ez néhány nap alatt helyreáll.

Mivel én érzékelem, hogy a szervezetem így reagál, ezért én igencsak kontrolláltan iszom nagyobb mennyiségben. Negyedévente egyszer talán. Az, hogy plusz párszáz kalória milyen hatással van kilókban mérve, nehéz lenne megválaszolni.

Ahogy írták, pont a szervezet méregtelenítését, normál keringését borítja fel az alkohol fogyasztás, ami nem tesz jót diéta esetén többféle szempontból sem.

2019. febr. 28. 10:41
 9/15 A kérdező kommentje:
És mondjuk havonta egyszer?
2019. febr. 28. 11:22
 10/15 anonim ***** válasza:

@6: 1 g zsír energiatartalma 9 kcal, ezért ha 850 kcal-lal többet eszel (mindegy, hogy bort vagy mást), abból kevesebb mint 100 g zsír alakulhat ki rajtad az energiamegmaradás törvénye miatt. Gyakorlatilag sokkal kevesebb lesz, mert a testnek az alkoholt át kell alakítania zsírrá, ami komoly energiaveszteséggel jár.

Ugyanakkor a fogyásnál nem csak az számít, hogy mennyi energiát viszel be, hanem az is, hogy mennyit használsz el. Ha úgy befolyásolod a szervezeted, hogy takarékosabb üzemre vált, akkor rosszul jársz a fogyás szempontjából. Meg akkor is, ha olyasmit eszel, ami ugyan alacsony kalóriatartalmú, de további evésre sarkall utána. Gőzöm sincs, hogy ebből a szempontból az alkohol milyen hatású, lehet, hogy nem is lehet tudni. De emiatt nehéz megjósolni, hogy ténylegesen mennyit híznál (vagy mennyivel lassabban fogynál) összességében a bor miatt.

2019. febr. 28. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!