Mennyire nehezíti meg a fogyókúrát, ha minden második hétvégén, buliban megiszok kb.2l száraz vörösbort?
Én egyértelműen azt veszem észre magamon, hogy visszaveti a fogyás ütemét egy-egy ferde hétvége. Alapvetően felborítja a vízháztartásomat is, amit másnap ugye azonnal érzékelek. Felvizesedek, mert a szervezetem próbál annyi vizet megtartani, amennyit csak tud a kiszáradás közepette. Itt mondjuk 1-2 kiló pluszban rögtön jelentkezik. Persze ez néhány nap alatt helyreáll.
Mivel én érzékelem, hogy a szervezetem így reagál, ezért én igencsak kontrolláltan iszom nagyobb mennyiségben. Negyedévente egyszer talán. Az, hogy plusz párszáz kalória milyen hatással van kilókban mérve, nehéz lenne megválaszolni.
Ahogy írták, pont a szervezet méregtelenítését, normál keringését borítja fel az alkohol fogyasztás, ami nem tesz jót diéta esetén többféle szempontból sem.
@6: 1 g zsír energiatartalma 9 kcal, ezért ha 850 kcal-lal többet eszel (mindegy, hogy bort vagy mást), abból kevesebb mint 100 g zsír alakulhat ki rajtad az energiamegmaradás törvénye miatt. Gyakorlatilag sokkal kevesebb lesz, mert a testnek az alkoholt át kell alakítania zsírrá, ami komoly energiaveszteséggel jár.
Ugyanakkor a fogyásnál nem csak az számít, hogy mennyi energiát viszel be, hanem az is, hogy mennyit használsz el. Ha úgy befolyásolod a szervezeted, hogy takarékosabb üzemre vált, akkor rosszul jársz a fogyás szempontjából. Meg akkor is, ha olyasmit eszel, ami ugyan alacsony kalóriatartalmú, de további evésre sarkall utána. Gőzöm sincs, hogy ebből a szempontból az alkohol milyen hatású, lehet, hogy nem is lehet tudni. De emiatt nehéz megjósolni, hogy ténylegesen mennyit híznál (vagy mennyivel lassabban fogynál) összességében a bor miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!