Hogyan fogyhatnék le hónap végére minimum 15 kg-ot? Valami jó diétákat írjatok légyszíves. Kösz. Vagy valami olyan diéta, amivel egy hét alatt több mint 3-5 kg-ot lehet fogyni. írjátok le. Kösziii.
De nem mindegy, hogy a 10 kiló, amit lefogytál víz, izom és egy kis zsír, vagy tisztán 10 kiló zsírt fogysz le. Utóbbinak kellene a célnak lennie.
Kérdező: ha egészségesen szeretnél lefogyni, akkor kb fél év alatt simán lemenne, egészséges táplálkozás+mozgás. Szerintem fél év nem hosszú idő. S gondolj arra, hogy ez örökre így maradhat, ráadásul betegségek sem jelentkeznek, sokkal egészségesebb leszel, kitartóbb. Nem a levegőbe beszélek. Én is próbáltam gyors diétákat, sokfélét. Tényleg leugrott gyorsan 5-8 kiló is. De aztán ugyanúgy visszajött, sőt több is. A visszaugró kilók nemcsak pletykák. Aztán komolyabban utánajártam a dolognak, és most szép lassan fogyok, sporttal, egészséges étkezéssel. Soha nem vagyok éhes, erősnek érzem magam, rossz kedvem sincs soha. Megéri türelmesebbnek lenni szerintem :).
hagyd a francba az ilyen divatdiétákat. mindegy mikor és mit eszel, ha nem mozogsz, hízlal. számold ki BMR kalkulátorral (basal metabolic rate) a napi kalóriaszükségletedet, ebből vonj ki 500-at (ne többet, a test azt már nem tolerálja, és elkezd izmot is bontani), és kezdj el testmozogni. leghasznosabb a futás és a konditermes, kevés ismétléses nagy súlyos edzés. a kérdés, hogy mit akarsz, fogyni, vagy fogyni ÉS izmosodni?
a fogyás attól függ, hogy van-e akaraterőd segíteni magadon, és végigvinni az étrendedet, amit megtervezel. nincs nassolás, nincs sütike, meg kólácska, egészséges étel van és víz.
ha csak fogyni akarsz, kezdj el futni járni (nem kell sokat, kezdésnek pár kilométer is megteszi, gyaloglásokkal), mellette BMR mínusz 500 kcal, és ezt vidd be kb. 30% fehérje, 50% szénhidrát, 20% zsír arányban, a nap folyamán kb. egyenlően elosztva). kcal.hu segíthet, illetve angolul sok hasonló tervezőprogram létezik. ezzel heti egy kilót leadhatsz, ha több menne le, az vízsúly, az úgyis jojózni fog.
ha izmosodni is akarsz, akkor futás helyett kezdj el gyúrni, kb. 50% fehérje, 40% szénhidrát, 10% zsír alapon vigyél be tápanyagot, viszont a fehérje legyen 1g/testsúlykilogramm, erre figyelj, ebből lesz izom. ekkor ne járj el futni, így tudsz heti fél kilót leadni, azért csak ennyit, mert izom is fog rád mennim, és az pl. nehezebb, mint a zsír. a lényeg, hogy a testzsírszázalékod csökkenjen, ezt pl. sztem méresd le (nézz utána, angolul meg magyarul is sok infó van róla), a testsúlnak nem kell nagy méretben csökkennie, ha a súlyzósat választod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!