Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Háztartásbeli milyen aktivitás...

Háztartásbeli milyen aktivitásnak számít?

Figyelt kérdés
Nem egyenlő az ülőmunkával ugye? Szóval reggel gyerekeket öltöztetem, oviba viszem, aztán elintézem amit kell, boltba megyeke, ügyeket intézek, bevásásrolok. Otthon háztartási munka. Mosást rakok be, teregetek, megfőzök, felmosok, ablak pucolás- igaz, az félévente egyszer, de mindig van valami plusz meló. Délelőtt nem is ülök, fél egyre megyek az oviba a gyerekekért, amikor hazajövünk akkor van kis időm leülni netezni, kávézni. Délután is folyamatosan van valami tenni való. Ez milyen aktivitásnak számít? Azért nem olyan, mintha egész nap csak ülnék ugye?
2019. febr. 21. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem, de azért sportmozgásnak nem mondanám. Meg aki egész nap ül mert irodai munkát végez is valószínűleg aktív reggel és este. Cipekedik, munkába jár, ügyet intéz, sportol munka után stb
2019. febr. 21. 14:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Végeztem irodai, ülő munkát is, de nem mondhatom, hogy milyen aktív voltam, míg elmentem dolgozni. Cipekedni semmit nem cipekedtem, munka után hazamentem és annyi.

Tudom, hogy ez az aktivitás nem hasonlítható sportmozgáshoz, de azért csak nem egyenlő az ülő munkával...?

2019. febr. 21. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nem egyenlő. Magamból indultam ki..nekem az irodában ülős napjaim is nagyon aktívak. De nem értem teljesen, hogy miért hasonlítod össze és mi a célod a kérdéssel.
2019. febr. 21. 14:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Mentséget keresel arra, hogy eleget mozogsz?
2019. febr. 21. 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem egyenlő, és amúgy vannak még ilyen szakmák, pl. egy tanár is mozog valamennyit. Szokott is erre külön kategória lenni a kalóriaszámláló programokban.

Ha az egészséged szempontjából nézed, sokkal jobb, mint az ülőmunka. De azért még heti egy-két kardióedzés nem ártana, mert a szív edzettsége nagyon fontos, ha sokáig akarsz élni - gondolom a gyerekek miatt akarsz :-) Olyan kell, amitől kifulladsz és meg is izzadsz, és fél-egy óráig tart legalább. Ha 100 évvel ezelőtt élnél és hetente kétszer felvikszelnéd a parkettát, az talán megfelelne :-)

2019. febr. 21. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Kaloriabázison van ilyen kérdés, én ilyesmi életvitellel az átlagost húztam be.
2019. febr. 21. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha kalóriabázis, akkor "átlagos aktivitású munkát végez".

Ha igazolni szeretnéd magad, hogy eleget mozogsz, akkor nem, nem mozogsz. Ez a MINIMUM mozgás, amit egy felnőtt, cselekvőképes embernek el kéne végezni egy nap. Sporttól igen messze van.

És nem, nem égetsz vele annyi kalóriát, hogy beleférjen napi 1 pizza meg 1 tábla csoki.

2019. febr. 21. 17:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem keresek semmilyen igazolás, sem mentseget. Pizzát, csokit sem akarok tömni. Leginkább a kaloriabazis miatt kérdeztem. Köszönöm a válaszokat!
2019. febr. 22. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!