Mi számít ülőmunkának, átlagos aktivitásnak, könnyű és nehéz fizikai munkának?
Ülőmunka: számítógépes melók, varrás, rajzolás, festés
Átlagos aktivitás: Ez kicsit félrevezető, mert idetartozik az alap anyagcsere is, ami napi 1300 kalóriát emészt fel, akkor is ha csak aludnál egész nap. Átlagos aktivitás a séta, tárgyak emelése, állómunkák mint például a főzés, sütés, takarítás.
Könnyű fizikai munka: Nehezebb tárgyak gyakori emelése, hosszú ideig végzett takarítás, kertészkedés, kerékpározás, lubickolás, golf, jóga, sí, árufeltöltés.
Nehéz fizikai munka: Bányászat, úszás (erőteljes), sportok, nehézgépkezelés, építőipari munkák, nehéz kerti feladatok (pl. ásás), favágás.
Sokszor olvastam már, hogy igazán nagy aktivitást kivéve jobb ülőmunkát megadni, mert úgyis túlbecsülik az ilyen oldalak az efféle kalóriaégetést...
Ami engem illet, nekem tökéletesen mindegy, mert úgysem tudja megmondani az oldal, hogy mennyit igénylek, csak kitapasztalni lehet. Ezt megtettem, úgyhogy ha jóformán semmit sem mozgok, még séta is alig van itt-ott, akkor írok be átlagos aktivitást, mivel akkor lesz jó az oldal tippje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!