Milyen edzést válasszak fogyáshoz?
Sziasztok!
Életemben először sikerült úgy megalkotnom az életmóddom, hogy abszolút ne hiányozzanak az egészségtelen ételek. Sőt, ma proteinsütit készítettem és émelyegtem a light lekvártól, annyira édesnek tűnt. Meg sem bírtam enni.
1 hónap alatt 3 kg-t fogytam, ami szerintem nem rossz eredménx :) Persze biztos sok a víz ebből, de inkább lassan, minthogy jojó effektusba kerüljek :)
Többször próbáltam edzeni itthon, de nem ment, mert nagyon szabálytalanul csináltam a feladatokat és a térdem is megérezte, hogy valami nem jó. Szeretnék terembe menni csoportos órára, ahol figyelnek a kivitelezésre, na meg van motiváció is.
Melyik edzést csináljam? 1 kardióra és 1 erősítőre gondoltam (pl. Spinning-ketlebell).
Ha rám hallgatsz, csoportos edzésre nem mész, mert ott pont kevésbé tudnak a mozdulataidra odafigyelni, mint mondjuk egy személyi edzés keretein belül.
Egyébként fogyásra nagyon jó a futás, úszás, kettlebell-nél is bizonyos gyakorlatok mint pl a Swing.
Ez mellé ha formálódni is szeretnél, illetve gyorsabb eredményt kevesebb sérüléssel, javasolt egy személyi edző, közülük pedig olyan, akinek az edzés módszere megfelel a céljaidnak.
A spinninget nagyon szeretem :)
Személyi edzőt sajnos nem tudnék megfizetni :(
Egyébként heti 1 spinningre és 1 erősítő edzésre gondoltam, meg 1-2 alkalommal futásra
Fokozatosan allítsd be magadnak, hogy napi 40 perc kardio beleférjen. Ezen kívül én, ha csak tehetem inkább gyalog járok mindenhova, amivel az aerob zsírégetős edzéseket kiválthatom, rengeteg időt spórolva magamnak.
A kondi is égeti a zsírt rendesen. Heti 2x érdemes lehet neked is betenni.
Nem kell folyamatosan személyi edzőhöz járnod, ha néhány órára elmész hozzá, hogy megmutassa a szabályos kivitelezést, és még utána olvasgatsz ezt-azt, az bőven elég súlyzós/kettlebeles edzéshez. Csak válassz olyat, aki megbízható és tényleg rád figyel az edzés alatt.
Amúgy igazuk van a többieknek, csináld azt, amihez kedved van, mert az hosszútávon is fogod csinálni. Sokkal többet ér, mint egy kampányszerű edzés egy hónapig :)
Teljesen személyes vélemény, de érdemes súlyzós és állóképességi edzést is végezni, úgyhogy jó választás a kettlebell és a spinning.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!