Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot válasszak...

Milyen sportot válasszak (főleg fogyáshoz) 20 évesen, totálkáros ízületekkel?

Figyelt kérdés

Mindenem ropog, a csuklóm nagyon sokat fáj, sokszor alig bírom mozgatni a bal kezemet pl, a térdeim tropára mentek, porckopásom van, teljesen rozzant vagyok! Milyen sportot űzzek, ami nem terheli meg az ízületeimet, de azért fogyok is tőle?

Lány vagyok, elég sok a súlyfeleslegem, vagy 15 kilótól meg kellene szabadunlom

2013. febr. 11. 23:06
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Jaa, és lehetőleg olyanok érdekelnének, amikért nem kell olyan horribilis összeget kiadni... sajnos anyagilag is elég rosszul állok
2013. febr. 11. 23:07
 2/21 anonim ***** válasza:
67%
tudatos táplálkozás és mellette úgy tökmindegy
2013. febr. 11. 23:18
 3/21 Takumi ***** válasza:
67%
Diétás étrend. Sétálni azért tudsz nem?
2013. febr. 11. 23:19
 4/21 A kérdező kommentje:

De én mozogni szeretnék valamit, sportolni! Régebben futni jártam, de a térdem miatt nem mehetek már. Viszont depressziós is vagyok, és ez az otthonüldögélés határozottan nem javít az állapotomon, sőt!

Szóval mozgásformákkal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, a diétát nem kell mondanotok

2013. febr. 11. 23:24
 5/21 A kérdező kommentje:
ja és köszi a válaszokat! (Bár a kérdésemre még mindig nem kaptam választ)
2013. febr. 11. 23:26
 6/21 Takumi ***** válasza:
Azt írtad minden izületed rossz. Akkor mit akarsz sportolni? Séta nem megfelelő?
2013. febr. 11. 23:30
 7/21 A kérdező kommentje:
Nem, a séta nem megfelelő, ugyanúgy szétmegy tőle a térdem. Olvastam is valahol, hogy ugyanúgy nem jó a túl sok séta a térdnek, bár kétségkívül jobb egy fokkal, mint a futás. Viszont úgy vettem észre, hogy mióta nem mozgok rendszeresen azóta sokkal lestrapáltabb vagyok
2013. febr. 11. 23:32
 8/21 Takumi ***** válasza:
Talán úszás kevésbé terheli meg. Más ötletem nincs.
2013. febr. 11. 23:34
 9/21 anonim ***** válasza:
48%
de az úszás túl drága...
2013. febr. 11. 23:51
 10/21 anonim ***** válasza:
44%

Hehe :)

De fura, hogy leginkább csak egy olyan ember ért egyet velem, akinek már teljesen tönkrementek a térdei. 20 évesen azért ne add fel, nem vagy menthetetlen.

A sportok nem az ízületek kíméléséről szólnak, ezt el kell fogadni. Talán a sakk, de ha megvizsgáljuk hogy az alsó csigolyák porckorongjai mekkora nyomásnak vannak kitéve ülés közben, akkor kiderül hogy a sakk sem jó :D

Vannak gyógytornák, rosszabb esetben ingyenesek (azért ezek is átmozgatnak) ahova ortopédus írhat beutalót. Jobb esetben működnek gyógyászati egyesületek, nem tudom mennyi van ami tényleg használható.. egy Taoista és Hagyományos Kínai Gyógyászati módszerekkel foglalkozó egyesület (én mondjuk bennük bízom ha gondom-bajom van) alapvető fontosságú tornákat használ. A testnek a normális működéshez, az ízületek, porcok visszaépüléséhez, ennek gyorsításához lehet hogy tudnának ajánlani olyan tornákat vagy kezeléseket, amelyek igen régóta, számtalan problémánál már bizonyítottak.

A másik a táplálkozás. Ugye tudjuk, hogy a nyugati táplálkozás kifejezetten gyulladáskeltő (cukor, keményítő, autoimmun folyamatokat okozó fehérjék: glutén, tejfehérjék) és ízületeket károsító (lektinek). Tehát ezeket a minimum, hogy nem esszük (tejet, gabonákat, burgonyát, hüvelyeseket).

Adott esetben ízületeket védő, tápláló tápanyagok (zselatin, kondroitin szulfát, MSM) fogyasztása táplálék kiegészítő formájában segíthet. Kocsonya, porcok (állati termékek) sok ízületek anyagcseréjében fontos szerephez jutó tápanyaghoz természetes módon hozzájuttat bennünket. Megfelelő zsírfogyasztás, a telítetlen növényi zsírok csökkentésével, helyettük telítetlen omega3 (halolaj) fogyasztásával (a növényi zsírok nagyon magas omega6 tartalommal bírnak, ez is gyulladásfokozó, az omega3 megfelelő aránya ezen segít).

2013. febr. 11. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!