Nektek van, hogy beleszólnak, hogy mit esztek, vagy rosszindulattal megszólják?
Nem, soha senki. Régen rokonok még beszóltak, hogy miért nem szedek másodjára is a csirkepaprikásból nokedlivel (jó vagyok túlevésben, de van egy határ) vagy hogy miért lettem vega, de ez a múlté.
Ma már toleráns emberek közt élek :) Nyilván van, amikor az extrémebb (de nekem pompás) diétáim egyes elemét egészségtelennek vélik, de udvariasan szólnak, inkább kérdeznek, amit nem lehet beszólásként értelmezni. Közlöm velük, hogy nekem így jó s mi miért, s elfogadják. Ami nem semmi, sok ketózótól olvastam már, hogy még a sima verzióba is belekötnek, én pedig alapvetően laktózmentes vega ketót folytatok jobb korszakaimban, egyre kisebb evési ablakú időszakos böjttel (jobb napjaimon már megvan a napi egy evés, ami számomra sokszor az egyetlen normális opció). Egy ideje nem, de lassan vége a gyümölcsszezonnak, újra belefogok :)
A párom sem szól bele az én étkezésembe és én sem az övébe, elég nagy bajok lennének, ha máshogy lenne. Mást kibírnék, de ő nem támadhat. Ráadásul egymásnak is főzünk.
Szerencsére az egészségtudatos elveink nagyjából megegyeznek, viszont a szervezetünk igényei részben eltérnek. Ez némi kihívást jelent, de ellentétet nem és az a fő. Még a legnagyobb gond a másik által evett étel csábítása, de az is mindenkinek a személyes dolga, sosem értettem a fura ifjoncokat, akik elvárják, hogy a család ne egyen édességet, csak mert az ő diétájukba az nem fér bele.
Van rokon, akiktől jobban különbözöm, de mivel emberileg okés, nem szól bele a dolgaimba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!