Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az nem fura szerintetek, hogy...

Az nem fura szerintetek, hogy olyan diétát kaptam, amiben semmilyen gyümölcs nincs?

Figyelt kérdés
Soha semmikor. Még egy alma sem.

2018. nov. 9. 21:40
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Egyébként pedig igazad van, a mozgáshoz energia kell, energiát pedig glükózból nyerünk. Én ragaszkodom a reggeli cukor nélküli zabkásához minimum, de minden értendet a kedves delikvens részére illik összeállítani és nem a magunk ízlése szerint. Menekülj ettől a baromtól, azt tanácsolom.
2018. nov. 9. 23:57
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Becitt cukorra nincs szüksége a szervezetnek, egyébként cukrot zöldséggel is beviszünk s a keményítő is összetett cukor s egyszerűvé bomlik.

Viszont még a szénhidrát sem esszenciális tápanyag, pont mert a glükóz annyira fontos nekünk, főleg az agyunk egy részének. Le tudjuk gyártani másból.

Ettől még pl. én sem lennék hajlandó gyümölcs nélkül élni :) A szervezetem meglenne nélküle, de azért jólesik és nem kavar be semmibe, ha nem eszem sokat.

Sokaknak pedig egyenesen sok szénhidrát kell, sőt, egyeseknek sok gyümölccsel megy jól a diéta, az edzés, az élet.

Engem a szénhidrát, főleg az egyszerű cukor lenyom, a zsír ad energiát, de edzeni leginkább éhgyomorra tudok. Ez egyéni dolog, de nagyon érdemes figyelembe venni.

Szerintem úgy egyél, ahogy neked jó.

2018. nov. 10. 00:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Egészségesebbek ezek, de gyümölcstől se lenne bajod szerintem
2018. nov. 10. 07:21
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Ezért nem jó az olyan étrend, ami nem veszi figyelembe az egyéni igényeket, és egyhangú. És ha valaki nem szereti a spenótot?

Kis mennyiségű gyümölcs még egy fogyókúrás étrendbe is beleférhet. Lehet akár alma vagy banán, akár pár szem szőlő is. Én pl. ezeket ettem akkor is, amikor leadtam kb. 15 kilót. Az étrend egészét kell nézni, hogy napi szinten ne legyen túl sok a szénhidrát. A gyümölcslé viszont nem ajánlott, mert gyorsabban emeli a vércukrot. Jobb megenni.

Másrészről ha valaki eszik zöldségeket is, nem muszáj gyümölcsöt enni. A zöldségekben is vannak vitaminok, rost, szénhidrát.

2018. nov. 10. 09:01
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jó a gyümölcs, mert a cukor megvonástól rágerjedsz, és bezabálsz annyi gyümölcscukrot vele, hogy ugyanott vagy, ahol a part szakad, nem használ a diéta.
2018. nov. 10. 15:07
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

"vannak jelentős ch-van bíró zöldségek is, pl. sütőtök"

Az valójában gyümölcs, ahogy a paprika, paradicsom, uborka, cukkini, kukorica, főzőtök, bab, borsó, lencse, padlizsán is.

2018. nov. 10. 17:59
 17/21 A kérdező kommentje:
Az éhgyomri cukrom 3. Na most ennek tudatában, biztos, hogy kell valami cukrosat fogyasztanom. Mert az étrend első 3 napján már szédültem. Éhes nem voltam, de szédültem. Megmértem a cukrom. 2,9,majd 3,2, majd 3,0. Én most azt csináltam, hogy két nap a héten valamilyen kevésbé cukros gyümölcsöt, már, amit épp lehet kapni, elosztok egy nap. Bár igyekszem inkább délelőtt megeszegetni. Most 3,7-4 körül mozgok így és nem vagyok rosszul. Ígyis annyira egyhangú a kaja. A reggeli tojás vagy sonka uborkával mellé még beraktam cottage cheeset és mozzarellat. Itt javasolta valaki. Most a spenót helyet meg vettem brokkolit. Nem fogok ennyire egyoldalúan étkezni. Egy hét alatt ígyis lement másfél kg, 3 edzéssel.
2018. nov. 11. 11:30
 18/21 anonim ***** válasza:
A drasztikus szénhidrátcsökkentés okozhat szédülést, gyengeséget pár napig, amíg hozzászoksz. Utána már jobb lesz, és a túl alacsony vércukorszint is emelkedni fog, amikor a szervezeted elkezdi felhasználni a zsírraktáraidat. Ha nagyon nem érzed jól magad, egy kis adag gyümölcs jó ötlet. És nyugodtan egyél többféle zöldséget.
2018. nov. 11. 12:44
 19/21 anonim ***** válasza:
#16: a kukorica gabonatermés, a hüvelyesek termése sem tekinthető gyümölcsnek. A köznyelv a többit is a zöldségekhez sorolja, mivel elég kevés bennük a cukor. Igaz, a paradicsom határeset, ha pl. a málnához hasonlítjuk.
2018. nov. 11. 12:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Gyümölcs: Növény termése

Zöldség: Növény egyéb részei (pl.: levél, gyökér, virág)

2018. nov. 11. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!