Az nem fura szerintetek, hogy olyan diétát kaptam, amiben semmilyen gyümölcs nincs?
Becitt cukorra nincs szüksége a szervezetnek, egyébként cukrot zöldséggel is beviszünk s a keményítő is összetett cukor s egyszerűvé bomlik.
Viszont még a szénhidrát sem esszenciális tápanyag, pont mert a glükóz annyira fontos nekünk, főleg az agyunk egy részének. Le tudjuk gyártani másból.
Ettől még pl. én sem lennék hajlandó gyümölcs nélkül élni :) A szervezetem meglenne nélküle, de azért jólesik és nem kavar be semmibe, ha nem eszem sokat.
Sokaknak pedig egyenesen sok szénhidrát kell, sőt, egyeseknek sok gyümölccsel megy jól a diéta, az edzés, az élet.
Engem a szénhidrát, főleg az egyszerű cukor lenyom, a zsír ad energiát, de edzeni leginkább éhgyomorra tudok. Ez egyéni dolog, de nagyon érdemes figyelembe venni.
Szerintem úgy egyél, ahogy neked jó.
Ezért nem jó az olyan étrend, ami nem veszi figyelembe az egyéni igényeket, és egyhangú. És ha valaki nem szereti a spenótot?
Kis mennyiségű gyümölcs még egy fogyókúrás étrendbe is beleférhet. Lehet akár alma vagy banán, akár pár szem szőlő is. Én pl. ezeket ettem akkor is, amikor leadtam kb. 15 kilót. Az étrend egészét kell nézni, hogy napi szinten ne legyen túl sok a szénhidrát. A gyümölcslé viszont nem ajánlott, mert gyorsabban emeli a vércukrot. Jobb megenni.
Másrészről ha valaki eszik zöldségeket is, nem muszáj gyümölcsöt enni. A zöldségekben is vannak vitaminok, rost, szénhidrát.
"vannak jelentős ch-van bíró zöldségek is, pl. sütőtök"
Az valójában gyümölcs, ahogy a paprika, paradicsom, uborka, cukkini, kukorica, főzőtök, bab, borsó, lencse, padlizsán is.
Gyümölcs: Növény termése
Zöldség: Növény egyéb részei (pl.: levél, gyökér, virág)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!