Enyhén túlsúlyos vagyok, vagy sem?
Figyelt kérdés
Kipróbáltam két testtömegindex kalkulátort. Az egyik szerint normál a testalkatom, 21.8 jött, ami távol áll - szerintem - a 24-től, ami már túlsúlynak számít. 14 éves vagyok, így még egyet kipróbáltam, ami direkt gyerekeknek szól, és ott az jött ki hoyg enyhén túlsúlyos vagyok.
150 cm, 49 kiló vagyok, és 14 éves. Lány. Szerintetek le kellene adjak egy-két kilót, esetleg hármat?
2010. jún. 25. 09:25
1/5 anonim válasza:
enyhén túlsúlyos vagy de ez nem a fogyókúráznod kell kategória még
2/5 anonim válasza:
Nem vagy túlsúlyos, hanem átlagos vagy, ez így normális, nem kell fogyókúráznod sem csak akkor ha 60 kg vagy 60 kg fölé mégy.
3/5 anonim válasza:
gyerek bmi szerint picikét túlsúlyos vagy, DE egyrészt ezek látatlanban, csak pár adat alapján kalkulálnak, másrészt semmi szükséged fogyásra, mert épp növésben vagy, valaószínűleg nyáron is nősz majd pár centit ...ami viszont nem fog megártani az egy aktív nyár: bringázás, görkori, túrázás, úszás, kutyasétáltatás, futás, sok séta, mozgás a szabadban ;) és nasit meg kólát nem kell minden nap enni ;)
4/5 anonim válasza:
Sportolj, diétáznod nem kell, még nyúlni fogsz.
A BMI mellesleg 25-ig normális, utána jön a túlsúlyos.
5/5 anonim válasza:
Ne aggódj, 14 évesen pont a gyerek és a felnőtt között állsz, vagyis ha egyelőre egy kicsit teltebb vagy, akkor még picit gyerekesek a testarányaid, de rövid időn belül, akár fél-egy év múlva a tested hirtelen meg fog nyúlni és nőiesedni. Egyéni, hogy kinél mikor jön el ez az idő. Semmi szükséged a fogyásra, viszont sportolni mindenképp érdemes ebben a korban, mert az egész későbbi egészségedet most alapozhatod meg! Szóval mozogj sokat, és nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!