Enyhén túlsúlyos vagyok (komolyan), kb.8-10kg-t kellene fogynom. Hogyan kezdjek hozzá?
160centi és 58-59kg vagyok.
Biztos sokan mondják majd,hogy hülye vagyok,de a testömegindex alapján is enyhén túlsúlyos vagyok és mások is mondták már.Apám már bálnabébinek nevez,persze szerinte ez tök vicces,de én ilyenkor teljesen kiakadok és majdnem elkezdtek sírni.(Most is sírok.)
Igen,tudom,hogy jó az étvágyam és keveset mozgok.Imádom a húsételeket(bőrös császár és egyéb egybe húsok,pörkölt stb.),a sütiket.
Én sem érzem így jól magam,már utálok tükörbe nézni.
A nővérem is sokkal vékonyabb nálam és ő is mindig gúnyolódik...
Már többször elkezdtem fogyózni,de 4-5napnál tovább sosem bírtam.
Most megfogadtam,hogy hétfőtől fogyózok.
Szerda van és semmit nem csináltam az ügy érdekében.
Egy kis segítség kellene.
Mit mikor ehetek és mit kerüljek?
Biciklizni gondoltam,de pl. tegnap és ma is zuhog az eső,így nem megyek ki.Az jó ha biciklizek és tornázok itthon?Milyen gyakran csináljam??
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
15/L
lefogyni a világon a legkönnyebb feladat , hízni sokkal nehezebb! egészen egyszerűen ne egyél csak napi 1 x
csá all
Először is legyen egy kitűzött cél. Mondjuk hogy az osztály karácsonyi buliján szép leszel, fitt és karcsú.
Azután kezdd el fokozatosan elhagyni a cukros és zsíros kajákat. Írd le egy noteszba, hogy aznap mit ettél. Ha motivációra van szükséged, akkor a neten keress rá a sikeres fogyókúrázók történeteire. Az emberi agy csodálatos: Ha sokáig azt mondogatod magadnak hogy "nem kívánom a cukrot", akkor egy idő után nem is fogod.
Ha éhes vagy akkor szedj a tányérodra egy kis adagnyi ételt, és szép lassan, nyugodtan egyél. Ha végeztél kezdj el mást csinálni. Ha 10 perc múlva még mindig éhes vagy, akkor megint szedj egy keveset, vagy egyél gyümölcsöt. Étkezések előtt igyál meg egy-két nagy pohár vizet, az emberek sokszor éhségnek érzik a szomjúságot.
Ne kezdj el koplalni és ne kezdd el a 90 napost, sem a többi idióta tudománytalan egy hét 10 kiló marhaságot.
A rossz idő pedig nem lehet kifogás. Ha esik akkor esik.
Fel kell öltözni jól, és lehet indulni a futópályára vagy bringára pattani. Egy kis víz nem árthat meg. De csak tényleg akkor biciklizz ha rendszeresen, megfelelő sebességel és ideig csinálod. Ne az legyen hogy mész 5 percet, aztán egész nap a TV előtt heversz.
Javasolnám a futást, remek mozgásforma és boldogsághormonokat szabadít fel.
Szia!
15éves koromban én is hasonló problémával küzdöttem, annyi a különbség, hogy 170 cm voltam és 67-68 kg. Nyár elején kezdtem azt, hogy nem ettem csokit, fagyit, sütit kivéve, ha valakinek a szülinapja volt vagy vendégségbe, nyaralni mentünk, de akkor is csak 1-1 szelet sütit vagy 1 gombóc fagyit. A cukros üdítőket teljesen elhagytam, helyettük ásványvizet vagy citromleves vizet ittam. Reggelire és ebédre normálisan ettem, amit korábban is, vacsorára viszont csak joghurtot és gyümölcsöt ettem. Így 3 hónap alatt lement a súlyom 64kg-ra. Gondolom, több is lement volna, ha tornáztam volna mellé valamit...
Mivel fiatal vagy, ne kezdj drasztikus fogyókúrába, ha betartasz 1-2 dolgot, akkor hidd el, nagyon hamar meg fog látszódni az eredmény. :) Próbálj tornázni valamit, youtube-on is találsz videókat, de a legegyszerűbb, ha bringázol vagy úszol, úgyis nyár van, de egy hosszú (minimum 1 órás) tempós séta is megteszi.
Reggelizz rendesen (1bögre zsírszegény -1,5%-os- tej, 1-2 szelet kenyér, 1-2 szelet felvágott és sajt, főtt tojás és sok zöldség)
Ebédelj nyugodtan, amit főznek otthon, bár részesítsd előnyben a natúr húsokat és a zöldségeket, de ha mondjuk pörkölt van nokedlival, egyél abból is csak figyelj rá, hogy ne 2 tányérral! Egyél még az ebéd mellé valami finom salátát sok zöldségből.
Vacsira egyél egy kis natúr húst, vagy ugyanazt, mint reggelire, csak hagyd ki a kenyeret (felvágott, sajt, főtt tojás, sok zöldség)
A fő étkezések közé pedig iktass be kisebbeket, vagy, ha ez nem felel meg, akkor mikor megéhezel egyél meg pár gyümölcsöt. A hét nagy részében étkezz így, de ha mondjuk elmentek valahová és mindenki eszik egy kis fagyit, akkor Te is engedj meg magadnak egy gombóccal, attól semmi bajod nem lesz. :)
Ne keseredj el, sok sikert kívánok neked! :)
20/L (bocsi, hogy ilyen hosszú lett)
Szia!
Én is 15/L vagyok, és kb ugyan olyan problémáim vannak, mint neked.
Nekem az segített (és még mindig) hogy nem eszem későn, csak könnyű kajákat. Csak vizet/ásványvizet iszom,meg tejet. (abból a félzsírosat)És édességeket sem eszem, max 1kis mézet, ha megkívánok valami édeset.
Reggelinek az tényleg jó, hogy valami szendviset eszel, és hozzá zöldségeket.
Ebédnek ami van otthon.
Uzsira ehetsz gyümölcsöt, vagy valami tejterméket. És a vacsorád se legyen ilyen zsírban tocsogó.
Emellett minden nap mozogj. Ha rossz az idő, ugrálókötelezz, vagy hullahoppkarikázz. Ha jó az idő, biciklizz, kocogj.
Nekem ez vált be.
Suli utolsó 2 hónapjában nagyon meghíztam, pedig alapból is volt rajtam felesleg.
72kg voltam 168cm-hez, azelött meg 65 kg voltam.
Most nyáron már fogytam egy kicsivel több mint 6 kg-t.
És ettől sokkal jobban érzem magam.
Nekem a bátyám nem túlsúlyos, és ő is mondog csesztet, ha összeveszünk... Ne foglalkozz vele. Én személy szerinte elküldön a bátyámat a p.csába.:D
Sok kitartást,sikert.:)
Köszi!Mindenki megkapja a zöld kezet:)
A névnapomtól (vagyis holnapól - 1.-jétől) elkezdem.Karácsonyra szeretnék olyan 50 körülre lefogyni:)
Akkor végre nem lesz miért ba*szogtatni.
Utolsó:
A nővéremet én is elküldöm melegebb éghajlatra ha beszól,de a szüleimnek nem mondhatok ilyet.
én nem értem , csak az én szervezetem ilyen fantasztikus hogy bármit eszek halom számra nem hízok D: kóla meg csipsz! ettöl nem hiztam 1 grammot sem 4 év alatt , de az biztos ha én tul súlyos lennék 1 2 hónap alatt ledolgoznám !!!!!!!!
futni kell , éjszakázni, pl lefekszel hajnali 2 kor és felkelsz délbe akkor már kimaradt rögtön 2 étkezés!
jól jegyezzétek meg amit most írok " AZ EGÉSZ FEJBEN DŐL EL "
Na igen,északázni kell.
Tegyük fel nyáron meg tudom tenni,mert miért ne.Na de szeptembertől június közepéig nem,ezért visszahíznám a te elméleted szerint amit lefogytam.
Amúgy meg nem koplalással kell fogyni,ha délbe kelnék és 2 kor feküdnék le,akkor még 10-11 körül ennék ami sokkal egészségtelenebb mintha reggeliznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!