Valaki aki anorexiás volt, majd meggyógyult és meghizott, le lehet újra fogyni?
Tudom, akaraterö kérdése az egész. Amiböl nekem elég sok volt ahoz, hogy lefogyjak 40kg-ra, de mikor rájöttem, hogy mi volt az anorexiám kiváltó oka, akkor beláttam, hogy nem bánhatok igy magammal, és megszerettem újra enni, meg is híztam 70kg-ra. Már nem érzem jól magam a börömben, mert testképzavarom volt és nem láttam be, hogy mi a normális súly nekem, ami 60 kg körül lenne.
Nagyon meg szeretnék szabadulni 10 kg-tól, de ugy érzem, hogy az agyam egy része tiltakozik ellene, és ha elhatározom, hogy holnaptól csak 1500 kcalt eszem akkor tuti, hogy korlátozva érzem magam, és zabálnom kell.
Hogy fogyjak le igy 10kg-mot??
De, meg lehet gyógyulni!
Én anorexiás voltam, meghíztam, aztán megint lefogytam, és nyilván még mindig odafigyelek az evésre, de már nem korlátoz semmiben, tudok normális életet élni, tudok bulizni menni, és nem halok bele egy szelet pizzába este némi alkohol után sem.
Szerintem idő kérdése az egész, meg meg kell próbálni elfogadni az új, meghízott testünket. Én akkor kezdtem megint fogyni, amikor már nem vágytam rá olyan görcsösen.
"mondták a kórházból kikerült anorexiások, hogy jól vannak"
Ez a világon semmit sem jelent. Amikor már bőven benne vannak a sűrűjében, akkor is azt állítják magukról, hogy semmi bajuk, jól vannak, eszükben sincs orvoshoz fordulni akkor se, amikor már a menstruációjuk is leállt, stb. Nem az számít, hogy mit mondanak ők maguk, meg nem is az, hogy hány kilók épp, hanem az, hogy mi van a fejükben. Itt van pl. ő:
"Én 45 kg-ról híztam 54-re (168 cm), és tudom, hogy nem kéne, de most 48-50 a cél"
Tudja, hogy nem kéne, de azért csinálja... A fejében nincs rend, ez a baj. Átmenetileg jobban lett, de meg nem gyógyult. Nem mondom, hogy sose lehet belőle kigyógyulni, de az iszonyú kevés, ha azt mondja magáról egy "volt" anorexiás, hogy jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!