Le akarok fogyni, de nemrég derült ki, hogy allergiás vagyok a tejfehérjére és a lisztre. Tanácstalan vagyok, nem tudom mikor mit egyek?
Nem értem a problémát, rengeteg opciód van így is. Sok egyszerű ételt készíthetsz magadnak munkába. Milyen az étrended? Nálunk szénhidrátdús, szénhidrátszegény és extrém szénhidrátszegény étrend mellett volt laktóz- és gluténmentesség évekig, nem volt semmi gond, a fogyáshoz sem volt semmi köze. Ma már eszünk glutént s néha laktózt is, mivel nekünk úgy is jó, de nagyon keveset és ritkán, egy tipikus napban nincsenek.
A párom szokott 12 órázni könnyű fizikai munkásként, ő zabkását, sütit, néha tojást s valami köretet visz gluténmentes reggelinek (ami a nagy étkezése) és földimogyorót ebédnek (ami ilyenkor a kis étkezése), de persze ő olyan, amilyen, gondolom, te egészen máshogyan akarsz enni, egészen más kalóriaigénnyel, úgyhogy ennek megfelelően más ételekre van szükséged. Ha te szoktál húst enni, az is egy remek opció. Ha nem gond a zsír, ehetsz természetesen laktózmentes, érlelt sajtot zöldséggel. Sokféle remek tojásétel van. Zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, különfélék és valamennyi biztosan belefér a napodba...
Sok zöldségalapú dologgal ki lehet "váltani" a húst, pl. a csicseriborsó, babok, hüvelyesek vagy a tofu is jó megoldás lehet, ha nem akarsz sokszor húst enni.
Vannak növényi tejek is (kókusz, zab, rizs, kesudió stb.), eleinte kísérletezni kell, hogy melyik ízlik igazán, de én pl. alig fogyasztok ilyesmit is, megszokás kérdése.
Nem szeretek sok időt tölteni főzéssel, úgyhogy heti 2-szer szoktam kb, és előre bedobozolom a kaját. Ha téged nem zavar, nem is feltétlenül fontos munkaidő közben megenni a meleg kaját, hanem csomagolsz mást, és munka előtt/után eszel meleget. Úgy tuti nem romlik meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!