Hány km napi séta az, ami már ér is vmit?
Persze a semminél minden több, de mégis, mit tennél meg alsó határnak?
(Futás szóba sem jöhet.)
Hát akkor én nagyon kicsit lépek, mert 24000-et számolt, és km-re ez 16 volt.
(De ma kirandultunk, ez kivételes alkalom hétköznap.)
Nekem egy pici kör séta az alsó határ, ez nekem 4-5 km. Ennél kevesebbet is mentem már életemben, de az levegőzés, nem séta :D. Persze a semminél egy apró séta is több s aki nem szokta meg, annak azért más.
Kérdés, mit értesz az alatt, hogy ér valamit. Az egészségnek jó a fenti, a fogyáshoz pedig megfelelően kell enni, napi 5-10 km még nem feltétlenül segít sokat, bár kitolja a keretet és az valami azért.
Szerintem meg a 10000 lépés nem túlzás. Ha csak bejövök dolgozni meg hazamegyek, esetleg bevásárolok, akkor van meg 6000-7000 lépés, és az lófütty, annyira kevés, hogy nem is számolom kalóriákban. De a 10000-re meg nincs idő, akkor lehetne megoldani, ha a szokásos távokat tömegközlekedés vagy autó helyett egy jó szakaszon gyalog tennénk meg.
Pár hónapja én is azt mondtam a futásra, hogy szó se lehet róla, most meg hetente 3x eljárok. Te miért zárod ki?
Egy korábbi sérülés miatt kizárt a futás, ugrálás.
Normál súlyom van, igazából 3-4 kilót adnék le szívesen, emiatt érdekel, hogy mennyivel érdemes már "számolni" vele.
A lépésszámláló a magasságomhoz van beállítva.
Tegnapra a 16 km-es kirándulásra 800 kalóriát írt ki.
Ez mennyire reális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!