Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez igaz lehet? Van összefüggés?

Ez igaz lehet? Van összefüggés?

Figyelt kérdés

10 éve sportolok intenzíven, kerékpár, túra, torna, úszás. Minden nap valamelyik, illetve keverve. 34 évesen kezdtem, akkor 60 kg voltam 176 cm vagyok. Most 80 kg. Ezeket csak azért írom le, mert amikor vékony voltam és nem sportoltam intenzíven, csak hetente 2x3 egy órát aerobikoztam (most sem vagyok kövér, egyenletesen oszlik el rajtam, és inkább izmos vagyok, hasam sincs) és nem volt rajtam egy gramm izom sem, nem is kívántam az ételt úgy, főleg nem a zsíros ételeket. Most viszont, hogy egész nap túrázok, kerékpár minimum 2 óra, úszás 1,5/ alkalom stb gyakran kívánom a zsírosabb ételeket. Pl kolbászt sem ettem előtte, most meg képes vagyok magában enni. Szóval a kérdés, hogy a izom növekedése idézi elő, hogy az ember zsírosabbat kíván enni, vagy csak az intenzívebb mozgás okozza? Vagy ez csak egyedi dolog lehet?

Remélem érthető voltam. Köszi a választ előre is.

2018. szept. 30. 22:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Minél többet mozogsz (kalóriát égetsz) annál jobban jön az éhség.(kalória növelés)

Azt, hogy sokat sportolsz, és utána éhes vagy normális. Igen lehet köze a mozgásnak az is, hogy zsírt kívánsz.

2018. okt. 1. 00:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Én édesszájú lettem, amikor belekezdtem az intenzívebb mozgásba, izmosodásba, azóta csökkent ez valamennyivel, mivel már nem izmosodom annyira, csak tartom a mozgást.
2018. okt. 1. 08:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Az intenzíven sportolók többsége inkább szénhidrátbombákat eszik, de simán lehet, hogy a te szervezetednek a zsír a jobb s ezért kívánod azt jobban. Az izomtömeg és a mozgás energiát kíván, az jöhet zsírból is, szénhidrátból is, nem tudok efféle összefüggésről s a sportolók zöme is szénhidrátra alapoz. De nem mindenki, egyesek egész kevés szénhidráttal energikusabbak és ennek megvannak az előnyei is bizonyos esetekben, pl. nem kell pár óra mozgás után újra enni, mert elfogyott a glükóz. De a zsíradaptáció már egy más műfaj, gondolom, te azért szénhidrátot is eszel rendesen, bár a magában kolbász említése elbizonytalanít. Mi a véleményed a ketogén diétáról? Ott esznek ilyen abnormálisan, de még ott is csak az elborultabbak :)

Úgyhogy szerintem egyszerűen a szervezeted egyéni döntése, hogy így eszel. Azt nem vetted észre, hogy mi történik az energiaszinteddel különféle étrenden? Engem a szénhidrát lenyom, a zsír energikussá tesz (ha nem túl töményen van túl sok, azért van határ). Van, akinek mindegy vagy mindkettő kell a megfelelő energiabevitelhez s jó közérzethez s persze sokaknak a szénhidrátdús, zsírszegény táplálkozás ad energiát s úgy érzik magukat jól. Ez olyan, mint az, hogy egy rövidebb edzést éhgyomorra vagy evés után 1-2 órával abszolválsz sikeresebben, egyéni dolog.

2018. okt. 1. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!