Ketogén diétába szeretnék kezdeni. Ez az étrend jó? Mennyit lehet vele egy hónap alatt fogyni?
Reggeli: 1 medvesajt, 1 tojás
Ebéd: 1 medvesajt, kis csirke, alma vagy narancs
Vacsora: kis doboz natúr joghurt 1 kanál lenmag
Te brutál koplalós napot írtál.
Azzal igencsak lehet fogyni, de nem egészséges és később főleg nehéz lesz.
Rendes makrók kellenének, nem kevés zsír, kevés fehérje, kevés ch...
Nem 1 tojás, hanem mondjuk 3-5, 1-2 szép szelet húsos szalonnával, az már egy reggeli lenne... De a reggelid lehet kicsi, csak akkor az ebéded legyen nagy vagy a vacsorád vagy valami. De te sose eszel szinte semmit, így nem jó.
Az alma vagy narancs nehezen fér ketogénbe, ezek igen cukros gyümölcsök és szerintem 10-20 grammal nem sokat érsz, de persze kinek mi tetszik. A bogyós gyümölcsök sokkal jobbak, pár dekában nagy élmény és kevés cukor van.
Minden étrenddel a kalóriaegyenlegnek megfelelően fogysz. Nem mindenki fogy ketogén diétában, egyesek híznak is. Tipikusan megkönnyíti a kalóriadeficit tartását, de azért ez távolról sem garantált.
Az én napom igy szokott kinézni ugy hogy nö vagyok :
Reggeli:3-4tojás bármilyen formában,mellé valami disznoság,és olajos magvak
Ebéd ez kb 2körül szoktam enni mert addig kitart a reggeli:sült hus,zöld szinü zöldségekkel,házi majonézzel ami cukormentes
Vacsora ugyan az mint az ebéd.
De azt jo ha tudod,hogy nem mindenkinek jo a ketogén diéta.ha a szervezeted szénhidrátra van állva akkor csak kinlodni fogsz.DE!az eleje igy is szar lesz az adaptálodás alatt.fejfájás,levertség,szédülés stb.az adaptácio 1hét-töl akár 2honapig is eltarthat.és itt nincs csalás,nincs kilengés.ezt is jo ha tudod
Előbb olvass utána rendesen, hogy mi az a Ketogén diéta.
Mert amit "összeállitottál" magadnak, az köszönő viszonyban sincs vele.
Aki jól csinálja, ügyel az elektrolitokra, annál nem illik, hogy probléma legyen az átálláskor.
Nekem több év szénhidrátszegény év után jött a ketó, az elektrolitokról mit se tudtam, de 1-2 bágyadtabb nap volt, igazi probléma nem. Korábban is volt 1-1 ketó típusú nap, de akkor még nem bírtam, túl közel volt a bitang cukros időszakom, úgy látszik.
De hallottam már egy hónapos kómás agyról is. S olyanokról, akik szénhidrátdús, zsírszegény étrendből ugrottak át ketóba. Az necces.
De az fontos, hogy legalább túlzott deficittel ne sokkoljuk a szervezetünket, sokunknak semmilyen deficit sem fér bele, épp elég a ketó is az első hetekben, komoly változás az önmagában is. Persze sokaknak nem gond kevesebbet enni.
Múltkor nem írtam, hogy a zöldség teljes hiánya kevesek ketós étkezését jellemzi s nem véletlenül, hasznosak. Gyümölcsre, pláne ezekre elszórni a teljes szénhidrátkeretet, amikor ebbe némi (mondjuk fél-1 kiló, attól függ) zöldség is beférne, ami jóval több és fontosabb tápanyagot adna s a vércukrot is kicsit kevésbé dobná meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!