Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor érdemes mérni magamat?

Mikor érdemes mérni magamat?

Figyelt kérdés
A tegnap mikor megértem magam 64,7 kilót mértem. Most az előbb megint megértem akkor meg már 66,1voltam. Most akkor melyik lehet a jó? Nem hiszem hogy 1 nap alatt ennyit híztam. Én csinálok valamit rosszul vagy mi van?
2018. szept. 10. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Hetente merd magad, kb azonos idoben, pl reggel ebredes utan.

1,5 kg lehet viz, kaja, ami meg benned van... vagy ha tegnap betoltal egy kcal szukseglet + 10500 kcal mennyisegu kajat akkor lehet h zsir (de ez 60 egymehany kilos embernel kb lehetetlen)

2018. szept. 10. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Reggel sz@rás után mérd magad. Heti egyszer elég.
2018. szept. 10. 20:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk most pont vacsi után mértem magam. Akkor mindig reggel éhgyomorra kell mérni?
2018. szept. 10. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:

1 vagyok

Hat ha vacsi utan mersz es reggel mesz wc-re akkor az egesz napi kaja benned van, plusz egy jo adag viz is amit megittal (1L viz = 1kg) kb 2.5L vizre van szukseged / nap... ugye napkozben is mesz wcre tehat ennyivel nem mutat tobbet a merleg estere, de siman osszejon 1-1,5 kg ezekbol.

Egyebkent erdemes reggel ehgyomorra merni. Akkor nem tudod azt jatszani h egyik reggelid 200g, a masik 400g

2018. szept. 10. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Reggel szoktuk, mert akkor a legbiztosabb, napközben rengeteg étel, ital lehet benned. Én mindig nagywc előtt mérem, mivel nekem evés előtt nincs olyanom, de a kiswc azért megvan előtte s persze nem is iszom előtte, leveszem a ruhám, ahogy kell.

De természetesen így is lazán ingadozik a súlyunk 1-2 kilót, egyes esetekben akár ötöt is (izmos ember, aki drasztikusan megváltoztatja a szénhidrátbevitelét. rengeteg víz kiürülhet, illetve visszatöltődhet a glikogénraktárak ürülésével, töltődésével).

Többször szoktam ráállni a mérlegre, az első mérést kivéve nagyjából egyet szokott érteni önmagával. Nyilván ugyanaz a mérleg kell, ugyanazon a ponton, ugyanúgy. A személymérlegek háklisak tudnak lenni a változásokra. A nem digitálist be is kell állítanom, mert elállítódik a nulla...

Ezek miatt rövidtávon ne értékeld túl, hogy mennyit mérsz...

2018. szept. 10. 22:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
És még egy jó tanács ha nő vagy menzesz előtt pàr nappal és közbe se mérd magad mert akkor is jópár kilóval többet fog mutatni a mérleg nekem ilyenkor 4 kilóval is többet mutat de menzesz után megint visszaáll
2018. szept. 11. 06:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2018. szept. 11. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!