Hogyan fogyókúrázzak anélkül, hogy ne lenne semmihez energiám?
kaloriabazis.hu
itt tudod írni mennyit eszel és nem fogsz megint túl keveset enni ha normális értékeket állítasz be és heti 1kg fogyásnál többet ne állíts be!
Emelett még szedj olyan multivitamint amiben ásványi anyagok is vannak.
"170/45kg szóval nem durván"
Elmerengek kicsit, mi neked a durva... Bár az anorexia és a súly annyira erősen nem korrelál, lehet valaki durván anorexiás kövéren is (persze ez a szakasz nem tarthat sokáig) és a vékonyság sem jelent betegséget.
Jó, valószínűleg nem nézel ki múmiának, de azért izom valószínűleg nincs sok rajtad. Bár a mostani súlyodról s a közelmúltbeli aktivitásodról nem írtál.
Kismillió fontos tápanyag van. Ugyebár kell megfelelő mennyiségű fehérje (nem is mindegy, milyen az aminosavprofil), zsír és kalória, de vitaminok és ásványi anyagok is. A legjobb, ha elég változatosan eszel, egy egészséges étrenden. Nem kell mindenfélét enned, de azért ne legyen kiegyensúlyozatlan, hiszen az egészségtelen.
Legyenek jó kis fehérjeforrásaid, egészséges zsírok, zöldségek... Nem tudom, milyen stílusban szeretsz enni, nekem pl. a gabonák tipikusan kiesnek, de másnak csodásak lehetnek megfelelő mennyiségben, minőségben. A kevés rost sem jó, ésatöbbi, erről könyveket lehetne írni s írtak is.
A napszak irreleváns, pontosabban egyedileg azért számíthat. Aki mindig éhesen ébred, az nyilván egyen egy jó kis laktató reggelit. De alapból az összbevitel számít, nincs semmiféle fix előírás, a legkülönbözőbb elosztások működnek.
Mint exanorexiásnak, neked mindenképpen napi több étkezés ajánlatos, de hogy hány és mikor, azt nem tudhatom, ez tényleg egyéni. Van, aki sok kis étkezéssel éhezik, más pont kevés naggyal, ugyanolyan összbevitel mellett.
Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat!
Nem tudom mit szeretek, annyira bemeséltem magamnak régen, hogy csak a zöldséget szeretem (nem volt igaz), hogy most tapasztalom ki újra mi az amit kívánok - innen adódott a túlevés.
Friss zöldségek, gyümölcsök, magvak,+egykis edzés.
Fogysz és még sem merulsz ki 🙂 nekem legalábbis bevalik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!