Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nincs energiám...

Mit tegyek, ha nincs energiám mozogni?

Figyelt kérdés

Reggel 5.30-6.00 között kelek, elrendezem a gyerekeket, 6.30-ra bölcsibe viszem a kicsit, bár sosem érünk be addigra (akkor nyit), csak 6.40-re kb. 7-re járok dolgozni, gyalog. Ez kb 20 perc tempós gyaloglás legalább (picit több). Aztán 7-14 között dolgozok egy bútorgyárban, ahol állómunkát végzek (nem egyhelyben állunk), aztán hazajövök, eszek (mert munka közben egy szendvicset eszek csak) és megyek a gyerekekért. Hazaérünk 16.30 körül, utána elmegyek bevásárolni, főzök, rendet rakok, etetek, mosok meg ilyen napi dolgok... Este 9-re kb végzek mindennel, lezuhanyzok, 10 után jön haza a barátom. Utána vele vagyok, beszélgetünk, ha nem alszok el. De többnyire nagyon fáradt vagyok, csak amiatt maradok fenn vele, mert nem hanyagolhatom el. Aztán éjjel 1-2 között alszunk el.

Úgy érzem, nincs sem időm, sem energiám napi 1-2 órát futni, súlyzózni meg ilyenek. Örülök, mikor leülök végre egy picit. Néha állva el tudnék aludni.

Ti hova illesztenétek be a mozgást?

Megoldani szeretném, nem kibújni alóla. :)

2018. jún. 25. 21:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Nem nulla a mozgás, de valamit még beiktatnék hétvégén. Nem kell órákat futni, természetesen...

Amőgy ha már beszélgetsz a barátoddal, sétálhattok is együtt...

2018. jún. 25. 22:06
 2/11 A kérdező kommentje:
Két kicsit nem hagyhatok magára. Néha elmegyünk, ha alszanak, de féltem őket.
2018. jún. 25. 22:22
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Két kisgyerek mellett, ha a barátod este tízre ér haza, sehogy sem lehet beilleszteni. Esetleg ha találsz olyan edzőtermet, ahol van gyerekparkoló, de ezek elég ritkák. Vagy ha lenne segítséged heti egy-két alkalommal, aki hazaviszi a gyerekeket.
2018. jún. 25. 23:02
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Hogyhogy a barátod este 10-re ér haza? Hányra jár dolgozni? Ő miért nem tudja elvinni a gyerekeket bölcsibe? Reggel máris többet tudnál pihenni, és mondjuk reggeli indításnak úszhatnál egy fél órát. Utána az állást is jobban bírnád! Munka után kicsit ledőhetnél egy félórát pihenni, hogy regenerálódj. Egyébként meg nem kell mindennap főzni és takarítani! És mi az, hogy a barátodat nem hanyagolhatod el? Konkrétan a szexre gondolsz? Ebből csak depresszió, vagy kiégés lesz, ha nem beszéled meg vele, hogy szükséged van egy kis változtatásra, pihenésre, és hogy összeszedd magad
2018. jún. 25. 23:13
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Ilyen életmóddal te ne akarjál futni meg súlyzózni, hanem örülj, hogy élsz! (Nem fogsz sokáig!) Éjjel 1-2-ig fenn maradsz és fél 6-kor kelsz? Normális vagy te? 3 és fél-4 és fél órát alszol? Ez konkrétan öngyilkosság! Hogy fogod felnevelni a gyerekedet? Egész nap lótsz-futsz, 7 órában állómunkát végzel, még négy és félben háztartásit, minek akarsz te emellé még súlyzózni? Pihenj, szervezd át az életedet, mert belepusztulsz! Az ember barátja nem azért van, hogy az utolsó véréig kizsigerelje, hanem hogy szebbé tegye az életét!
2018. jún. 26. 00:03
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Első voltam, bocs, tényleg, a kicsik. Akkor otthoni mozgás közben beszélgess vele, ha van rá erőd, de mivel nincs (csak most néztem, mennyit alszol), én tuti aludnék, ha ezt nem érti meg, jobb is, ha hamar kiderül. Csak azért nem akartam eddig ilyesmiket írni, mert milyen már mások párkapcsolatába belebeszélni. De nehogymár tönkretedd magad (ha normál ember vagy, SOKKAL többet kell aludnod, keveseknek van parányi alvásigényük és pihenés nekik is kell), a gyerekeknek anya kell, lehetőleg nem elgyötört.
2018. jún. 26. 00:09
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is az ütötte meg a szemem rögtön, hogy mennyit alszol. Ez nagyon durva. Először is ezt kéne rendbetenni. A barátod elvárja, hogy ébrenmaradj az ő kedvéért 1-2 óráig?
2018. jún. 26. 06:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem, sosem szól, ha alszok. Van, hogy éjfélkor már alszunk. Viszont minden nap dolgozik reggel 8-tól este 22-ig, mert vendéglátós. Nagyon ritkán van szabadnapja, de olyankor ügyeket intéz, aztán meg nekem segít itthon, így főként este tudunk találkozni.

Egy ideig ő indította a gyerekeket, én 6-ra jártam dolgozni, de rendszeresen elkéstek (a nagyobb iskolás, elsős volt), fáradt is volt a végére...így megoldottam így, hogy rendezem én a gyerekeket.

Tegnap pl nem csináltam semmit, mindenki szendvicset, péksütit evett, de természetesen nem szólt érte, hogy miért nincs főzve vagy hogy miért alszok. Inkább ilyenkor, mikor már úgy vagyok, mint tegnap, akkor akár este is nekiáll ő elmosogatni, feltakarítani...

Szeretnék jobban kinézni (magamnak tetszeni), de úgy érzem, hogy így ez sosem jön el. Enni sem eszek sokat pedig. Direkt odafigyelek.

2018. jún. 26. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
Napi 14 órát dolgozik? Az ráadásul nem is legális, úgy nem lehet bejelentve, tehát a 8 óra feletti rész nem számít a nyugdíjalapjába. Én nem értem, mért zsigerelitek ki a testeteket. A testnek vannak biológiai szükségletei, ez nem fakultatív, ez törvényszerű. Evés, ivás, pihenés, alvás. Ezt nem lehet kiiktatni, mert az utcán fogtok elterülni.
2018. jún. 26. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Pontozza már valaki vissza az összes választ, mert egy őrült abban leli a kedvét, hogy ész nélkül mindenkit lehúz!
2018. jún. 26. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!