Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik életmódot váltottatok...

Akik életmódot váltottatok mit esztek?

Figyelt kérdés
2018. júl. 9. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Csirkemell rizs.
2018. júl. 9. 22:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mikor mit. Az a helyzet, hogy többször váltottam életmódot, majd lazítottam rajta. Így ma már néha a kenyér is belefér (évek gluténmentessége után úgy gondoltam, nekem OK), ma is az volt ebédre, többek között. De ez alkalmi csemege.

Jobbára szénhidrátszegény, nem feldolgozott ételeket eszem, húst és laktózt szinte soha. Tojás, vaj, kevés keményebb sajt, nem sok zöldség (szinte semmi száraz hüvelyes), kevés gyümölcs (kemény diétában minimális gyümölcs s jóval kevesebb zöldség, mint amit eredetileg minimálisnak tartottam. eredetileg zöldségételeken éltem, ma már ezek ritkábban, kisebb mennyiségben fogyasztott ételek), kevés gabona (glutén csak akkor, ha kelt tésztát eszem. kemény diétában a gabona kb. napi 10g vagy kevesebb), olajos magvak, gomba, kókuszzsír, némi krumpli (inkább csak kevés krumpliliszt). Ez nekem teljesen jó. Néha megugrik a szénhidrát (ez lelkileg jó, fizikailag kevésbé, de egy szintig tolerálom), de annyi belefér.

Sokkal jobban érzem magam így, mint korábban, úgyhogy ez maradni fog (már egész sok éve eszem így, de nem is szigorú, bármit ehetek, amit kedvem van). Valószínűleg korlátozom még ideiglenesen vagy tartósan, ketogén és/vagy növényi étrend irányban, de az nekem jelenleg túl durva lenne.

Sok édességet eszem, ha ez esetleg érdekel, bár kevesebbet, mint régen. Főleg csokit, sütit, tojásos krémeket eszem, ezeket nagyon könnyű szénhidrátszegényen készíteni s elég hasznosak a finomságukon kívül (bár néha pont az a lényeg, hogy más fehérjedús ételt nem kívánok, ezek pedig bemennek).

Bocs, ha hosszú lett.

2018. júl. 9. 22:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Rájöttem, hogy nem jó semmit kihagyni az étrendemből, ezért eszek mindent de az adagokon változtattam, kevesebbet eszek mindenből mint eddig.
2018. júl. 10. 03:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A csirkemell-rizs NEMéletmódváltás, hanem egyoldalú étkezés, gyakorlatilag koplalás.

Az egyetlen értelmes megoldás, ha nem egyes élelmiszereket tiltasz le, hanem a mennyiségekre, illetve makrók arányára figyelsz.

Ugyanis élemódváltásnak azt nevezik, ha valaki olyan formát választ (ételek és életmód terén is), amit élete végéig ugyanúgy tud tartani - ez pedig csak akkor megy, ha változatosan étkezik, nem pedig egyoldalúan két-három élelmiszert fogyaszt csak.

2018. júl. 10. 09:58
 5/13 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

Trollválasz volt a csirke-rizs.

2018. júl. 10. 10:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Sokan elég jóül elvannak a csirkerizzsel, no persze, ennyire nem lehet puritán a dolog, nyilván esznek zöldséget és zsírt is a normálisabbak, csak azt nem emelik ki külön.

Amíg mindent bevisz az ember, amit kell s lelkileg bírja, lehet viszonylag egysíkú az étrend, csakhogy ezt nem könnyű összehozni, valamilyen tápanyag ki szokott maradni a legtápanyagdúsabb alapanyagok használatával is, ha túl kevésre támaszkodunk.

De igen sok ételcsoport kihagyható úőgy, hogy még egészséges, tartható étrendet kapjunk (bár ez emberfüggő, én pl. nagyobb változatosságot igénylek, én csak a húst, krumplit, szóját, gabonát, laktózt, tömény cukrokat - méz és minden, amiben hozzáadott cukor van, feldolgozott ételeket, száraz hüvelyeseket tudom kihagyni egyszerre, de ezt sem egész életemre, mert feleslegesen nem nyomorgatom a hedonista lelkem :) pedig még bőven marad mit ennem úgy is. de van, aki ennél sokkal szigorúbban elvan sok évig és abba se akarja hagyni).

Sokaknak eleve ki kell zárniuk rengeteg ételt és több ételcsoportot, mert betegek, ezt egy szintig szerencsére jól tudja kezelni roppant ügyesen mindenevő szervezetünk.

Sokan pedig egészségesen ugyan, de sokkal jobban érzik magukat bizonyos ételcsoportok nélkül. Nekem sokszor elég minimalizálni, így inkább ezt teszem (de a tápanyagbevitelemben így sem játszik szerepet az ilyesmi), az alapesetben teljesen kizárt csoportoknál pedig több okom is van, hogy ezt válasszam. Ahogy másoknak is.

Hogy miért zavar valakit, hogy egyesek kizárnak ételcsoportokat, nem tudom, szinte minden diéta egyik lényege ez.

2018. júl. 10. 11:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Zöldség alapú illetve gyümölcs alapú ételeket eszem nagyrészt, de semmit sem vettem ki teljesen az ètrendemből.
2018. júl. 10. 11:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Ugyanazt, mint eddig, csak több zöldséget iktatok be tészták helyett.

De ha megkívánom, akkor pizzázok, grízes tésztát eszem, naponta megeszek 3-4 kocka csokit, vagy 1-2 bonbont.

Annyi, hogy nem eszem kenyeret, zsömlét, meg pékárukat és inkább zöldséges köretet választok :)

2018. júl. 10. 11:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Tojást, húst, salátákat. A salátákat értsd amiket én csinálok uborkából, paprikából, paradicsomból, káposztából, hagymából. Minden más kiiktatva.
2018. júl. 11. 17:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Elég sok mindent eszek. Reggelim általában mogyoróvajas banános turmix valamilyen növényi tejjel, tízórai egy kis tk kenyérből készült szendó mikor mivel, csirkemell, bébispenót, light sajt, ilyeneket próbálok bele tenni, esetleg gyümölcsös zabkása. Ebédre igyekszek változatosan étkezni, bár sajnos sz.rul főzök :( A kedvencem az, hogy batátát felkarikázok egy tepsiben vagy jénaiban, csirkemellet aprítok mellé, ezt megsütöm és friss salátával eszem. De szoktam párolt zöldségeket, főzeléket (ehhez sütőben sült falafelt eszek, imádom), csicseriborsó curry-t, zöldséges quinoát enni, tk tésztát. Uzsira főtt tojást, valamilyen nyers zöldséget vagy gyümölcsöt. Vacsorázni nem szoktam, mert korán alszok.

Tudom, hogy ez elég sok ch, de nekem ez ideális, mert különben éhes maradok, a fogyás így is megy, de elsősorban az volt a célom, hogy a junk foodot kiiktassam, ami azért sikerült.

Természetesen a folyadékfogyasztásra is odafigyelek, bár szerencsére az életmódváltásom előtt sem volt ezzel probléma, mindig is a víz volt az elsődleges folyadékforrásom, ritkán ittam cukrozott gyümileveket, vagy szénsavas üdítőt.

2018. júl. 12. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!