A házi bodzaszörp is egészségtelen cukros löttynek számít?
Talán annyival jobb a házi a boltinál, hogy nincs benne tartósítószer, mesterséges színezék, ízesítő, aromásító szer, adalék, fruktóz szirup, viszont van benne igazi bodza, nem pedig kivonat.
És ha nem egy deci szörphöz két deci víz kombóban toljuk, hanem mértékkel, akkor belefér még diétába is.
Igen, annak számít. Azért, mert házilag készül valami, még nem zárja ki, hogy egészségtelen legyen vagy cukros.
Módjával, egy-egy pohárral iható, de semmi hozzáadott értéke nincs a testhez, azaz semmi haszna.
Ha teszel bele cukrot, akkor igen. Ha nem, akkor nem.
Viszont mivel kihagysz egyes nem előnyös dolgokat (gondolom, a boltiban vannak olyanok, sosem néztem, de az élelmiszeripar mindent telenyom fura dolgokkal), valamivel jobb lesz a helyzet.
S persze a mérték is számít.
Én pl. eritrittel csinálom a bodzaszörpöt, nem cukros. Még senki nem panaszkodott, az az egyetlen hátulütője, hogy drága. Viszont ha cukorral csinálod, úgy meg borzasztó sok cukrot viszel be, csupán az ivással...
Az nagy előnye a boltival szemben, hogy nincs benne tartósítószer, mesterséges adalékanyagok, de a cukor, az akkor is cukor.
a bolti cukros löttyökben a csapvíz után a cukor a második legegészségesebb dolog :))
a higított bodzaszörpben töredéke cukor van, mint bármilyen üdítőben, vagy gyümölcslében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!