Aki reggelente jar futni, hogy veszi ra magat?
Sziasztok, 16eves lany vagyok, kellene nekem 10-15kilot fogyni. Mar tavaly volt, hogy reggel mentem futni, de nagyon nehez, eloszor meg felkelni sem tudtam olyan hamar. Fel 6-kor kellene kezdenem, olyan 2, max. 3 km-re gondoltam.
Ti hogy bírtok reggel felkelni? Valami tippet tudtok mondani?
Elore is koszonom a valaszokat, es bocsanat az ékezetekert, elirasokert, de tabletrol irok.
Gondolj arra, hogy én van, hogy 4-kor kelek, hogy el tudjak menni futni.
Amúgy én úgy gondolom csak az első nehéz utána dolgozik a lelkiismeretem ha nem megyek.
A páromnak 6-kor kezdődik a munkája, szóval neki muszáj. De kelt már fel 3-kor is és lefutott egy félmaratont. Reggeli típusoknak megy.
Én? Nincs az az isten, aki rávenne a 8 órás kelésre (nem mintha olyan korán kelnék, de elvi lehetőség van rá), szóval én inkább este futok, ez van. Most már 8 után is kicsit túl meleg van hozzá, így nem szoktam erőltetni, úgysem megy még sok, de ha elszánom magam, biza akkor kell. Tegnap azért jólesett :)
Amúgy egyikünk se fogy, csak mert fut s mást is mozog, pedig ránk férne. Az étrend sokkal fontosabb, persze kis kalóriakeretnél a mozgás a fogyásba is kifejezetten besegít, egyéb haszna mellett.
Jó korán kell lefeküdni, hogy meglegyen a 8-9 óra alvás (neked akár 10 is). Eltart egy ideig, mire hozzászokik a szervezeted, de olyan is van, aki sohasem tud hozzászokni, mert ilyen a bioritmusa, vagy az életvitele.
Ahhoz ne akarj hozzászokni, hogy kialvatlanul felkelsz kora hajnalban és elmész futni. Nem egészséges dolog alvás helyett sportolni, ráadásul ha túl keveset alszol, az is hozzájárulhat a hízáshoz (a sok alvás viszont segít fogyni).
Ha nagyon fájdalmas felkelni,menjél délután vagy este .
Amúgy a kérdésedre válaszolva,sehogy nem bírok felkelni ,mondjuk én dolgozok 14 órát utána ,nincs az az isten ,hogy fél hatkor felkeljek,inkább edzek éjfélkor .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!