Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha eddig kb 2000-3000 kaloria...

Ha eddig kb 2000-3000 kaloria kozt ettem minden nap, es most 1500-ot, milyen tempoban fogok fogyni?

Figyelt kérdés
Igazabol nem is vettem eszre, hogy milyen borzaszto sok kaloria volt abban, amiket ettem. Nagyon szeretem a sajtot es kepes voltam napi 300-400 g sajtot is megenni, meg eleg sok kenyeret, vagy peksutemenyt, nagy zacsko chipszeket.. Mondjuk egyaltalan nem eszem tesztafeleket, nem eszem edessegeket, nem iszom mast csak vizet es kavet. De nem volt eleg es vegre felfogtam, hogy mitol is hiztam meg par kilot. Szerencsere tobb honap alatt jott ez fel ram, tehat nem hiztam hirtelen, eleg sokat mozgok igy a sok ures kaloria egy jo resze ahogy jott, ugy el is ment. A minimum, mit egy nqp ettem az a 2000 kcal, es ugy a 3000 kcal-t tudnam mondani maximumnak. Ami erdekes meg igy is sokszor nagyon hamar ehes lettem. Akkor jottem erre ra, amikor a ruhaimba kezdtem nem beleferni. Most egy hete tartom az 1500 kcal szintet, halat eszem, csirkemellet, sok zoldseget, minden nap eszem gyumolcsot, sajtot de csak a toredeket annak amit eddig ettem. Nem eszem egyaltalan peksutemenyt. Tovabbra is vizet iszom, kavet megtartottam, es facsart gyumolcslevet is beiktattam. Valamint proteint iszom, vizzel, mint kiegeszitest, kiszamolva a hianyzo mennyiseget amire nekem szuksegem van. Milyen gyorsan fogok igy leadni mondjuk ugy 5 kilot?
2018. máj. 28. 13:13
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

Gyümölcsből egynél többet ne nagyon egyél, tömény cukor, ha eszel is, inkább az aprógyümölcsöt edd, még talán az a legjobb. Most úgyis eperszezon van. :) Persze abból is egy marékkal, nem két kilót.

Gyümölcslé kuka, az tömény üres szénhidrát és kalória, semmivel sem jobb, mint a kóla. Annyit érsz csak el vele, hogy baromi éhes leszel utána. (Nekem is ez volt a legnagyobb szívfájdalmam diéta alatt, narancsléfüggő vagyok... :D)

A gyakori éhség azért van, mert gyorsan felszívódó szénhidrátokat ettél. Az megdobja az energiaszinted, jóllakat, de nagyon gyorsan le is zuhan utána, vagyis csak még éhesebb leszel. A lassan felszívódó szénhidrátok ezzel szemben azt jelentik, hogy sokkal kevésbé leszel éhes. Köretnek nagyon jó lehet pl. a barna rizs, esetleg kis mennyiségben durumtészta, hogyha olyat eszel épp, amihez passzol. Krumplit felejtsd el. Saláta szinte minden mennyiségben jöhet, de abból sem mindegy, milyen, a répa, kukorica hanyagolós például.

2018. máj. 28. 13:52
 2/2 anonim ***** válasza:

A kalóriaegyenlegedtől függ, hogy milyen gyorsan fogsz fogyni, nem lehet megmondani előre.

Ha 5 kiló lenne a teljes felesleged és nem mozogsz, nem várnék gyors fogyást, extrém esetben semmilyen sem lesz, bár ez nem valószínű. Ha sokat mozogsz, akkor pedig lemehet heti 1 kiló, sőt több is, ami egészségtelen. Még alapadatokat sem adtál meg. Csak mert "sokat" ettél eddig, nem tuti, hogy kevesebbel deficitbe kerülsz, néha igen érdekes a genetika s azt sem tudjuk, a régivel milyen tempóban híztál, az azért adna támpontot a kalóriaigényedre vonatkozólag, bár a már említett trükkös genetika miatt nem eleget.

A facsart gyümölcslé, gondolom, kevés, 1500 kcalba nehéz is sokat pakolni, elvenné a cukor a helyet a fontosabb ételektől. Szupergyors cukor, de kis mennyiségben, mint minden nem kifejezetten káros dolog, beleférhet.

Szereted a csirkemellet? Mert ha eszel sajtot, akkor ugye nem zavar némi telített zsír, ehetsz olcsóbb, a többség számára finomabb, picit zsírosabb húsokat is. De te tudod, nem ismerem az okaidat.

Kétlem, hogy olyan nagy fehérjeigényed lenne, miért nem viszed be rendes ételből? Csak kérdezem, nincs baj a fehérjeporral sem, csak logikusabb, természetesebb lenne ételből, már ha meg tudod oldani a saját jó makróid mellett, nem mindenki bírja a sovány fehérjét s nem mindenkinek fér bele sok-sok zsíros fehérje.

2018. máj. 28. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!