Hogy mik azok? Minden csoport szerint más, de egyénfüggő is.
A nyers zöldség az egyetlen ételcsoport, amivel jóformán senkinek sincs baja, bár persze vannak emberek, akik egészségi okokból sosem eszik...
Én speciel a tiszta étkezést preferálom s ajánlom.
Az irritáblis bélszindróma guruk szerint sok nyers zöldség is felelős lehet a problémáért. :)))
Szerintük kerülendők:
Zöldségek: Hagymafélék (lila-, fok-, póré-, medve-, salotta-, vöröshagyma), káposztafélék (fehér-, vörös-, kelkáposzta, karfiol, brokkoli), kukorica, gomba, cékla, zellerszár, spárga, articsóka.
Nem annyira az ételek egészségtelenek, hanem inkább az étkezés. Ha nem eszel sokat és mindezt változatosan teszed, akkor nem érhet nagy baj.
Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a feldolgozott ételeket kerülni kéne, szóvl a legjobb, ha csak alapanyagokat veszel és magad készítesz el mindent.
Én speciel minden olyan ételt egészségesnek tekintek,ami minél kevésbé van feldolgozva. Hús,tojás,zöldségek,gyümölcsök,magvak , meg szerintem módjával a tejtermékek is,ha nincs tőle bajod .
Az más kérdés,hogyha fogyni akarsz akkor ezekből is meg lehet enni túl sokat ,vagy egyhangúan táplálkozni,és akkor máris nem egészséges az étkezés . Meg vannak egyéni érzékenységek,amiket nem bír a gyomrod, pl nekem a magvakat abszolút nem tolerálja ,így nem is eszem hiába szeretném,biztos nem tesz jót ha rosszul leszek tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!