Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt hiszem ez már beteges....

Azt hiszem ez már beteges. Kihez fordulhatnék segítségért?

Figyelt kérdés

Mindig is sokat foglalkoztam a külsőmel.Kb 7 éve sikerült lefogynom 8 kg-t,de később visszajött 5 és ez nagyon zavart.Sehogy nem akart lemenni.Kb egy féle ismét szigorú diétába és kemény edzésbe kezdtem.Leadtam kb 4 kg-t,de még mindig nem vagyok elégedett.A lényeg,hogy annyira megviselte ez a szervezetem,hogy iszonyatosan kihullott a hajam,ami maradt az száraz és fénytelen,töredezett,sokszor levert vagyok és gyakran sírok minden ok nélkül,de ami a legjobban aggaszt,hogy már 3 hónapja nincs menstruációm.Állandóan az evésen jár az eszem,de ha eszek bűntudatom van.

Nem vagyok túl sovány,normál a testalkatom,de attól félek,ha rendesen étkezem hízni kezdek.Kihez menjek ilyen panaszokkal?

2010. jún. 11. 06:21
1 2
 11/20 anonim válasza:

Hát én voltam a háziorvosomnál és nekem csak annyit mondott, hogy egyek többet :D persze, hogy azt mondtam hogy eszek rendesen, ami ugye nem volt igaz :D (de lehet csak ez az orvos ilyen) 165cm 42kg voltam.

Nekem pszichológus még soha nem segített, úgyhogy nem tudom, hogy jó-e. Régen kiskoromban elvitt anyum (nem ebből az okból), de én nem mondtam ott semmit, sőt be se tudtak tuszkolni :D

Szerintem próbálj meg többet enni, mert rengeteg vitamin hiányzik a szervezetedből és azt csak így tudod pótolni. Rengeteg vitamint meg mindent szedtem, hogy több hajam legyen, de az evés nélkül egyik sem használ.

Elkezdtem gondolkodni, hogy akarok én kopasz lenni, így fogok élni életem végéig, ha egyszer majd akarok gyereket, akkor nem lehet stb...

1 éve nincs menstruációm, de már gyógyulok. Végre olyan hajam van, mint régen volt :)

Most 165cm vagyok és 49kg. Mostmár versenyeken is indulhatok (futás), ez volt amit még nagyon akartam és ezért is határoztam el, hogy többet fogok enni.

19/L

2010. jún. 11. 09:40
 12/20 clint ***** válasza:

163 cmhez, 50 kg az mióta anorexiás testalkat?

A viselkedése, gondolkodása egy anorexiásra vall, de még fogynia kéne kb 10 kgot, hogy a testalkata is anorexiás legyen. A belinkelt kép egy kb 38-40 kgos csajt ábrázol.

163 cm 50 kg még nehogy már túl sovány legyen basszus.

2010. jún. 11. 09:44
 13/20 clint ***** válasza:
62%

anorexiás testalkat:

[link]

egy normál 160 vmhez 45-50kgos testalkat:

[link]

ennyi, aki szerint a második anorexiás az szimplán idióta.

2010. jún. 11. 09:51
 14/20 anonim ***** válasza:

Az anorexia egy mentális betegség, testképzavar, beteges félelem az elhízástól, önsanyargatás.

Ez a fontos, nem csak az anorexiás, aki úgy néz ki, mint ez a lány a képen. Lehet, hogy a 49kg normálisnak tűnik, de amit leírt tünetként, az egyáltalán nem. Betegesen fél, hogy visszahízik, ezért tovább sanyaratja magát. A teste pedig könyörög, a túlélésért küzd (lásd menstruáció elmaradása = nem tudna kihordani egy gyermeket, mert a saját létfenntartására koncentrál).

Nálam is szimpla fogyókúraként keződött, 25kg-tól szabadultam meg. 20kg leadása után már tök jól néztem ki, de rettegtem, hogy visszahízom. Állandóan szomorú, kedvtelen voltam, minden gondolatomat az evés és a kalóriák kötötték le. Hullott a hajam, csak ücsörögtem, mert máshoz nem nagyon volt erőm. Egy teljes évet vett el az életemből. Azt hittem, csak akkor lehetek boldog, ha vékony vagyok. Pedig pont ez okozott boldogtalanságot.

Ez egy ördögi kör. Aki nem éli át, annak szavakban nehéz visszaadni milyen érzés, mikor az agyad ellened fordul.

2010. jún. 11. 10:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Igazából én is először házi orvosra gondoltam,egy teljes kivizsgálásra.Nőgyógyásznál már voltam,ő azt mondta,h a gyógyszertől is lehet,h kimarad a menstruációm.Mellesleg nem úgy nézek ki mint a képen a lány.Ha látnál,lehet még azt is mondanád,hogy fogynom kellene.Egyáltalán nem vagyok sovány,max vékony.

[link]

2010. jún. 11. 10:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy megértő,együttérző és hasznos válaszokat kaptam.
2010. jún. 11. 10:35
 17/20 anonim ***** válasza:

Tökéletes alakod van, egy deka felesleg sincs rajtad.

Ajánlom, nézz mélyen a lelkedbe, és gondold végig, miért nem vagy képes elfogadni magadat, miért a vékonyságodtól teszed függővé a boldogságodat?

Ha ismét kiegyensúlyozottan és egészségesen táplálkozol, és nem edzel annyira keményen, valószínűleg a vérzésed is visszatér, persze el kell telnie egy kis időnek.

Sok kitartást és szeretet kívánok! :)

2010. jún. 11. 10:40
 18/20 anonim ***** válasza:

attól is függ, milyen a csontozata

jessica alba-n amit linkeltél, látszik hogy van rajta egy kis izom, u.h nem vészes..

kérdező, szerintem is menj el pszichológushoz, ő nem fog felhizlalni és segit szembesiteni magad a problémáddal. Ha annyira félsz a zsirtól, próbálj olyansmiket enni, amiben nincsen, de vitamin van. zöldség, csökkentett zsirtartalmú tej, sovány túró, szedj vitamint, és valahogy próbálj legalább 2kg-ot felszedni, hogy jöjjön helyre a szervezeted, mert igy nem jó, tönkreteszed magad.

amúgy nemtudom hogy segit-e ha ezt mondom, de olvastam és egyet is értek vele, hogy csak a perverz emberek szeretik ha a párjuk túlságosan kövér vagy sovány..

2010. jún. 11. 10:47
 19/20 A kérdező kommentje:
Én igazából nem akarok már többet fogyni.Most jó,Csak meg akarom tartani a súlyom,de úgy,hogy mellette egészséges is maradjak.Ez viszont nem megy.
2010. jún. 11. 10:54
 20/20 A kérdező kommentje:
Képzeljétek!Ma megjött!Tegnap megjött.Még soha nem örültem így neki.De azért elmegyek dokihoz.
2010. jún. 13. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!