Hova fordulhatnék segítségért?
Férjem nem tudja kezelni az indulatait és ez már sajnos olyan fokú, hogy nem vagyok vele szívesen, mert nem tudom, hogy mikor robban a bomba. Egyetlen másodperc alatt egyetlen szóra is olyan idegbajt tud kapni, hogy leordítja a fejemet, csúnyán beszél velem, sőt volt hogy a 22 hónapos kisfiunkra ordított rá úgy, hogy én is meglepődtem. Sajnos a munkája elég feszített idegileg, napi 10 órát van a munkahelyen. Én itthon biztosítok mindent, ami a nyugalmat adja neki, de ez úgy tűnik kevés. És ráadásul várandós vagyok a második babánkkal.
Tudom, hogy a gyerekkorában is keresendő a probléma, mert gyakorlatilag nem nevelték őt. Mindent lehetett neki, soha nem voltak szabályok a családjában. A gyerek azt csinált amit akart. Nem tanították meg hogyan kezelje az indulatait. Viszont most már 33 éves. Mit tehetnék? Tönkre fog menni a házasságunk, ha így folytatódik. Ő viszont nem hiszi el, hogy baj van vele és segítséget kéne kérni. Heti többször is előfordul ilyen dühkitörés. Utána mindig bocsánatot kér, de már nem tudok neki megbocsátani az a baj. Olyan sokat bánt lelkileg (mert ilyenkor engem szid...), hogy már nem tudom feldolgozni. Hiába mondja utána hogy szeret, nem érdekel. Nem bírok több bántást úgy érzem:-( Mit tehetnék, ha Ő úgy gondolja hogy vele minden rendben??
Előre is köszönöm!
Amit tehettél VOLNA: nem szülsz neki gyereket, nem kettőt, egyet sem!!! Most mit vársz? Saját magad vágtad el a menekülés útját! Mi lesz Veled és a két gyerekkel, ha egyszer akkora dühbe gurul, hogy előkerül a kés vagy valami hasonló??? Az, hogy Te szenvedsz, a te dolgod, de ilyen embernek két gyereket szülni óriási felelőtlenség!!!
Egyébként próbálj meg anyaotthont keresni, ahol befogadnak, mielőtt nem lesz nagyobb baj! Ha másképp nem megy, add egy időre intézetbe a gyereket, és próbálj új életet kezdeni, a férjed nélkül!!! Amint hajlandó lesz kezeltetni magát, segíts neki, de addig ne maradj vele, mert ebből nagy baj lehet!
Ezek szavak. Ugyanúgy előfordulhat, hogy (ellentétben a negatív latolgatásokkal) ami a lelkében van épp, az válogatás nélkül kiömlik, de sose állítana olyanokat senkinek, ha kérdezi. Igen, nem tudja KEZELNI az indulatait. Ez nem azonos a szeretetlenséggel, az agresszióval!
KÉrlek, próbáld meg egy hétig nem a szavait figyelni, hanem a tetteit.Ahogy és amiért, akikért dolgozik.
Még valami: ha rendesen dolgozik, eltart, törődik a családdal, ha nem szenvedélybeteg és jó apa, alig lehet mostanában ilyet találni, tehát picit meg kell alkudnod. Ilyen-olyan ideológiák mentén is lehet gondolkodni, de valóban annyira elviselhetetlen EZ, hogy az egészet fel kéne robbantani egy ismeretlen jövőért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!