Másnál is történt ilyen probléma fogyás után?
Nekem azután volt hasonló problémám, hogy hazaköltöztem külföldről. Ott teljesen más étkezési szokásaim voltak, mint itthon
Szerintem fokozatosan állítsd vissza. Készítsd fele-felében először. Bár én a zablisztet meghagynám, az nem olyan húzós.
Nem fogyókúrás céllal, hanem izmosodási, feszesedési szándékkal eszem minőségi ételeket pár éve. Mindig is megválogattam mit eszem, de az utóbbi időben főleg.
Én is azt tapasztalom, ha szemetebb kaját eszem pl.vendégségben, étteremben akkor érzi a gyomrom, pedig alig eszem belőle.
Egyszerűen elszokott a szervezetem az agyonfűszerezett, zsírban, cukorban tocsogó kajáktól.
A cukortól, laktóztól, gluténtól könnyű elszokni.
Nekem eszembe sem volt visszaállni a régi, egészségtelenebb étrendemre (a xilit, kókuszzsír s a zablisztnél lényegesen drágább maglisztek is beleférnek nagy szegénységben is, legalábbis ezt tapasztaltam. nyilván nem kell túlzásba vinni a drága alkatrészeket. Speciel én rengeteg édességet eszem, de nem édesítem őket olyan durván, leépítettem az édesigényemet, szerintem így jobb), de néha előfordulnak kilengések vagy bizonyos jellemzők megváltoznak az étrendemben. Nekem se jó s ezt természetesnek tartom s örülök, hogy a szervezetem egyértelműen jelzi és különösen motiválttá tesz a jó étrendem betartásában.
A zabliszt amúgy nagyon hétköznapi anyag, ahogy a hús, tojás, túró, sajt, olajos magvak, gabonák, zöldségek, gyümölcsök is, szerintem a rendes étrendek főleg hétköznapi dolgokra alapoznak, pár extrább elemmel, de az nem sok vizet zavar s anyagilag sem megterhelő.
Nekem a kókuszzsír is alap és ma már eléggé hétköznapi, mi nem használunk belőle keveset, de azért rengeteget sem (az elején még majdnem heti 1 liter fogyott kettőnknek), nem különösebben drága és jobb, mint a napraforgóolaj...
Igen, nálam is főleg a cukor és a glutén szokott ilyen problémát okozni (megerősíteni tudom az előző válaszadót) ,ha valami szemét kaját eszem. Általában puffadás,rossz közérzet , de van amikor át is megy rajtam pikk pakk,gondolom érted mire célzok :D
Ha minden nap szar kaját eszel,lehet,hogy nem ilyen markánsak a tünetek ,de azért jelez valamit .
Szerintem hallgass a testedre ,tudja mi a jó neki , lehet,hogy olcsóbb lenne visszaállni,de megéri ? visszahízni,és szarul lenni ?
Amin meg lehet fogni a pénzt (már ha fogyasztasz ilyeneket) "update" (nem feltétlenül norbis,bármilyen széhidrátcsökkentett,ilyen olyan fitness márkák) péksütemények,kenyerek,édességek ,maglisztek , joghurtok és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!