Ajalnatok valami jo kis dietat? Fogyni szeretnek minimum 5kg.157 cm 60kg vagyok
Jó kis diéta nem igazán létezik.
Életmód váltás, kalóriaszámolás, tiszta étkezés, kevesebb szénhidrát, sok folyadék, sok mozgás. Ennyi a titok.
Be kell látnunk, hogy a mai étkezési szokásokkal és mozgásszegény életmóddal akármilyen csoda diétát követünk nem lesz tartós változás.
Létezik jó kis diéta, elég sok, de ami nekem jó az életem egy adott pontján, az neked lehet önsanyargató, amin rosszul leszel. S nekem is lehet zavaróan korlátozó vagy csődöt mondhat, ha kevesebb a feleslegem és nem tudok mozogni valamiért.
Mindenképpen életmódváltásban gondolkodj, mozgással.
Fogyni bármivel lefogysz, ha megfelelő mennyiséget eszel az aktivitásodhoz képest, de az egészségre is kell figyelni s arra is, hogy tarts ki és utána se térj vissza a rossz szokásaidhoz.
napi 1200 kcal, reggelire valami könnyed, ebédre saláta és valami fehérje (sovány hús, hal, sajt, tejtermék + friss zöldségekből készült saláta) vacsi valami gabonaféle, esetleg teljes kiörlésű pékárú sovány felvágottal, paradicsommal, uborkával...
emellett heti 3xi mozgás (ami legalább 60 perc aktív mozgást jelent)
tilos a cukor (vagyis édességet, édes pékterméket, cukros joghurtot, sütit, desszertet felejtsd el)
tilos a finomított liszt (vagyis a finomlisztes pékárút, sütiket, kalácsot, péksütiket, palacsintát, kenyeret, zsemlét, stb. felejtsd el)
tilos az étvágyat csináló dolgok fogyasztása (ízfokozós ételek - leveskocka, vegeta, készételek, kifőzdés kaják, gyorséttermek kínálata...)
ha tudod tudatosan írd elő a napi menüt, ne vegyed meg a nasikat, a finomlisztes pékárúkat, ne egyél, ne vegyél készételeket, hanem magad készítsd a legjobb alapanyagokból.
akkor egyél, ha éhes vagy, és annyit, amivel elvagy - és nem jól laksz, vagy degeszre eszed magad.
ha lehet ne olajban sülteket egyél...
és persze az elég mozgás. a napi mozgás, és a heti háromszori aktív 60 perc aktívitás már elég jónak mondható.
és persze nem 4 hétben kell gondolkozni. lehet az utolsó 5 kiló hosszabb kitartás eredménye is, a lényeg a kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!